Гришо: Получих sms от най-важния човек, щастлив съм



02-03-2014 11:55 | Станко Димов

Пресконференция на Григор Димитров след триумфа на турнира в Акапулко.

- Изоставаше в третия сет с пробив. Как успя да се върнеш и какво ти помогна в този момент?
- Вярата беше единственото нещо, което ми помогна днес.

- Какво означава тази титла за теб?
- Много съм щастлив. Тази титла означава много за мен. Не беше лесно, още повече след тежкия двубой вчера (бел.ред отново 3 сета, срещу Анди Мъри).

- С какви впечатления оставаш от Акапулко?
- Седмицата беше невероятна! За първи път съм в Мексико! Искам да поздравя и да благодаря на спонсорите на турнира, на турнирния директор, на децата, които подават топките и на всички, свързани по някакъв начин с турнира. Поздравявам ги за страхотната работа. Публиката също беше невероятна, не само на финала, а през всичките дни. Няма как тенисистите да не останем доволни. Акапулко е страхотно място, плажът е на една ръка разстояние. Този турнир определено е великолепен.

- Кой от двубоите беше най-труден? Колко съобщения получи след успеха и успя ли да ги прочетеш?
- Нямах много време да проверя колко поздравителни съобщения съм получил. Получих обаче най-важното съобщение, от най-важния за мен човек.
Всеки един от двубоите беше труден, особено последните 3, в които играх по 3 сета, приблизително по 3 часа. Нормално е да съм малко уморен, надявам се, че утре ще се събудя по-свеж и ще мога да се върна към обичайните си занимания през деня. Индиън Уелс и Маями чукат на вратата, така че трябва да бъда готов.

- В колко си легна вечерта преди финала и какво вечеря?
- Легнах си в 5 сутринта, ако не бъркам (смее се). Беше невероятна вечер за мен. Какво ядох? Обичайните неща, не съм правил нищо различно в сравнение с другите дни.

- Би ли се завърнал тук догодина?
- Турнирът е сериозен, АТР 500, участвах тенисисти с висок ранкинг, някои велики играч. Да, определено ще бъда щастлив, ако се завърна тук следващата година. 

- Смяташ ли, че промяната в настилката на турнира се оказа ключът към успеха на надпреварата?
- Да, мисля, че турнирът беше на клей до тази година. Промяната определено се оказа печеливш ход, особено предвид предстоящите турнир на хард. Много тенисисти избраха да дойдат тук и да загреят за следващите битки. Освен това условията за игра са много сходни (с тези в предстоящите турнири в Индиън Уелс и Маями).

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини