Триумфът на Григор Димитров в Акапулко гейм по гейм



01-03-2014 22:36

Григор Димитров надигра Кевин Андерсън във финала на турнира в Акапулко (АТР 500) след тричасова битка за 7:6(1), 3:6, 7:6(5). Така той завоюва своята втора титла, а от новата седмица си осигури и достигане до 16-о място в световната ранглиста.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

Вижте развитието на двубоя гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ (сервис за Димитров):

1:0 Димитров печели първия гейм и открива резултата в мача. Българинът записа 1 ас, допусна и 1 двойна грешка, но все пак намери начин да съхрани подаването си.

1:1 Андерсън взима подаването си на 15 и изравнява резултата. По гейм за двамата от началото на срещата.

2:1 Отлично! Гейм на 0 за Григор Димитров, който повежда с 2:1 преди първата почивка в мача. Много уверен гейм за българина, който диктуваше случващото се на корта със своя форхенд.

2:2 Андерсън печели подаването си. 203-сантиметровият тенисист поведе с 30:0, след което Гришо спечели 2 последователни точки за 30:30. Силата на началния удар на Андерсън обаче се оказа решаваща и с два добри сервиса той съхрани подаването си.

3:2 Григор сам се вкара в неприятности! Геймът вървеше отлично за нашето момче и той водеше с 40:0. При първия геймбол Гришо опита атрактивен удар между краката, който се отби в мрежата. Последва равенство, след което все пак Димитров съхрани подаването си.

3:3 Ключът към успеха в гейма бе при 30:30, когато след брутална намеса на мрежата точката отиде за Андерсън. Последва неуспешен опит за къса топка от Гришо и резултатът е изравнен.

4:3 Григор загуби първата точка в гейма, но след това, благодарение на отлични изпълнения от форхенд, спечели следващите 4 и отново излиза напред в резултата. Почивка, след която Андерсън ще сервира. Без пробиви до момента.

4:4 Григор има за какво да съжалява, тъй като при 15:30 в негова полза прати един на пръв поглед елементарен форхенд в аут. След това Андерсън обърна гейма и изравни резултата.

5:4 Григор обърна гейма от 0:40!!! Първи точки за пробив пред един от двамата в мача, Димитров обаче показа характер и спечели последователно 5 точки, с коеот и гейма. Пауза, след която Андерсън ще сервира за оставане в сета.

5:5 ГРИГОР ИЗТЪРВА 2 СЕТБОЛА, първият от които бе спасен с ас. При вторият Андерсън не записа директна точка от сервис, но отново началният удар се оказа решаващ.

6:5 Последна почивка в първия сет. Григор Димитров си гарантира минимум тайбрек, след като спечели с лекота подаването си. Българинът загуби първата точка, но взе следващите 4 и отново излиза с гейм напред. Андерсън ще сервира за втори път за оставане в сета.

6:6 Труден гейм за Андерсън, но все пак успешен за него. Ще гледаме тайбрек.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът беше безкрайно категоричен и спечели тайбрека със 7:1 точки, след като осъществи цели 3 мини-пробива.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Андерсън):

1:0 Кевин Андерсън открива резултата във втория сет с гейм на 30.

2:0 ПЪРВИ ПРОБИВ В МАЧА. Андерсън поведе с 40:15, след което Григор Димитров прати топката в мрежата при един бекхенд и сдаде подаването си.

3:0 Кевин Андерсън затвърди пробива с гейм на 0. Първа пауза във втория сет, след която Гришо ще търси спечелването на първи гейм.

3:1 Григор Димитров печели първи гейм във втория сет. Българинът сервира отлично и взе подаването си на 15. Гришо обаче продължава да изостава с 1 пробив.

4:1 Андерсън не греши! 203-сантиметровият гигант вкарва всеки удар и спечели и това си подаване. Пробовът продължава да е само един, но на този етап не се вижда как Григор ще го върне.

4:2 Уверено спечелен гейм от Димитров на 15. Андерсън се връща на сервис.

5:2 Андерсън отново не даде никакъв шанс на Димитров. Южноафриканецът продължава да сервира на изключително ниво и дори не позволява на Гришо да помисми за връщане на пробива.

5:3 Григор спечели подаването си и сега Андерсън ще сервира за сета. Последен шанс на Димитров да върне пробива пасив.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА КЕВИН АНДЕРСЪН! Южноафриканецът не даде никакъв шанс на Гришо и спечели подаването си на 30, с което си подпечата изравняването на резултата.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров спечели първото си подаване в решителния трети сет на мача. Българинът загуби първата точка за 0:15, но след това бе безупречен.

1:1 Андерсън изравнява резултата след гейм, в който се стогна до равенство.

1:2 КЕВИН АНДЕРСЪН ПРОБИВА И ПОВЕЖДА С 2:1. Много лош гейм за Димитров, който приключи с топка в аут. Първа пауза в мача, след която Андерсън ще сервира за затвърждаване на пробива. От тук до края на мача южноафриканецът държи всичко в свои ръце.

1:3 Григор Димитров спечели първата точка в мача, но след това началният удар на Андерсън си каза тежката дума и пробивът бе затвърден с лекота.

2:3 Гейм на 0 за Григор Димитров. Почивка, след която Андерсън ще сервира. Българинът изостава с пробив от съперника си. Южноафриканецът е на 3 гейма от спечелването на титлата.

2:4 Отново безупречен Андерсън при сервис! Никакъв шанс на Григор да върне пробива, след като първият сервис на съперника му не спира да влиза. Ужасяващ начален удар притежава Андерсън, просто не дава шанс на Гришо.

3:4 Григор печели бързо подаването си. Българинът записа 2 аса в този гейм и вече има 6 директно спечелени точки. Андерсън обаче продължава да води с пробив аванс и е на 2 гейма от спечелването на мача и титлата. Гришо ще има максимум още 2 шанса да върне пробива и да остане в мача.

4:4 ГРИГОР ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА И ИНТРИГАТА В МАЧА. При 30:40 Кевин Андерсън допусна двойна грешка и допусна за първи път в мача да бъде пробит!

5:4 Григор Димитров взима сервис-гейма си и повежда в резултата. Почивка, дай Боже последна, след която Андерсън ще сервира за оставане в мача!

5:5 Андерсън прекъсва серията от 3 последователни гейма на сметката на Димитров и изравнява резултата. Мачът навлиза в изключително драматична фаза. По сет, по 5 гейма в решителната част.

6:5 Много труден гейм, в който се стигна до равенство и който бе завършен с ас за Григор Димитров. Последна почивка в мача, след която Андерсън ще сервира за вкарване на мача в тайбрек.

6:6 Ще гледаме тайбрек!

7:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ, ТИТЛА - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът изоставаше с 2:4 точки в тайбрека, но намери начин да обърне до 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини