Григор: Мисля, че имам добри шансове да победя Анди Мъри



28-02-2014 17:54

Григор Димитров призна, че в двубоя си от четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Акапулко срещу Ърнест Гулбис не е успял да покаже най-добрия си тенис. Той обаче е доволен, че въпреки това е измъкнал победата и не е разочаровал своите фенове.

"Това бе много труден мач. Чувствам се наистина добре след него. В началото на срещата обаче не бе така. Допуснах ранен пробив и ситуацията не потръгна в моя полза. Чувствах, че трябва здраво да се боря до последно и крайният успех е най-важното нещо," обобщи той.

Българинът отчете, че загубата на първата част е била главно на базата на неговите грешки.

"След края на първия сет не бях отчаян, но се чувствах разочарован, тъй като пропуснах толкова много възможности. Всички те бяха по моя вина. Постарах се, след като го загубих да остана фокусиран и да се съсредоточа върху двубоя оттук нататък."

Гришо не пропусна да благодари на местните фенове, които го подкрепяха. Той също така не се смята за аутсайдер в битката от полуфиналите с Анди Мъри макар досега да е загубил всичките си три мача срещу него.

"Публиката бе чудесна, но честно казано не успях да й предложа най-добрия си тенис и да ги зарадвам с хубави изпълнения. Ще се постарая да променя това за следващите срещи.

"Смятам, че имам добри шансове срещу Анди Мъри. Очаквам с нетърпение този двубой. Ние двамата сме играли няколко пъти помежду си, а и сме тренирали заедно не веднъж. Ще се получи хубав двубой при наистина страхотна атмосфера на корта," заяви първата ракета на България.

Битката на Григор с Мъри ще започне не преди 06,00 часа българско време в събота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини