Костадинова призова: Да инвестираме в спортисти като Жекова, Димитров и Пиронкова



25-02-2014 11:47

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова похвали най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова за представянето й на зимната Олимпиада в Сочи.

Костадинова даде Жекова, Цветана Пиронкова и Григор Димитров като едни от най-добрите примери пред и призова за все по-големи инвестиции в младите и талантливи спортисти.

"Искам отново да поздравя тази прекрасна българска звезда - Александра Жекова. Тя ни дари с толкова емоции и радост на тази Олимпиада. Ние имаме нашия герой от Сочи и това е Сани. Представянето е отговарящо на моментните ни възможности, няма как да надскочим ръста си," заяви Костадинова пред "Стандарт".

"В момента българският спорт е на това ниво. Олимпийците ни опитаха да дадат най-доброто от себе си, а Александра Жекова ни донесе и тръпката, удоволствието. Да си призная и аз изтръпнах, когато не се появи на финалния скок. Това момиче е герой. Уникален спортист и човек. Пример за всички в България.

"Просто българинът има талант за спорт. Остава само да му създадем условията за това. Защото навремето да си спортист бе престижно. Сега е престижно да си меринджей. Колко хора биха направили това с детето си, което правят родителите на Жекова, Зографски, Григор Димитров, Пиронкова? Много малко са. Просто трябва да се разбере истината. Че парите, които са дадени за спорт, след това се връщат многократно през здравеопазване," допълва още Стефка Костадинова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини