Федерер: Надал може да подобри рекорда ми от титли в Шлема



23-02-2014 17:34

Роджър Федерер изрази своята увереност, че все още има нужните умения да спечели още от най-големите тенис турнири. До момента швейцарецът е спечелил 77 трофея, а от тях 17 са от Големия шлем.

Федерер е сигурен, че за тази цел ще му помогне и новият наставник в неговия екип - легендата Стефан Едберг. ФедЕкспрес се завръща на корта от новата седмица на турнира в Дубай.

"Дали Рафаел Надал може да подобри рекорда ми от титли в Големия шлем? Да, със сигурност. Аз обаче все още съм на високо ниво и знам, че мога да добавя още такива трофеи към колекцията си. И не само от тези турнири, а и от този в Дубай, който е сред любимите ми," заяви Федерер.

"Знам, че продължавам да бъда на топ равнище и ако остана здрав, мога да достигам заключителната част на големите турнири. От началото на годината вече нямам никакви физически проблеми и това ми дава допълнителна увереност," допълва той.

Федерер също така е доволен от другите промени, които направи - назначаването на Стефан Едберг за негов треньор, а също и това, че използва по-различен модел ракета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини