Федерер: Доказал съм, че съм най-добър, когато е нужно



Федерер: Доказал съм, че съм най-добър, когато е нужно
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-05-2010 17:43 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер сподели, че въобще не е притеснен от загубите, които му се натрупаха в последно време. Все пак той призна, че има нужда от няколко победи преди началото на "Ролан Гарос". Според швейцареца, миналогодишния му триумф в Париж е бил постигнат, тъй като той е добил увереност, побеждавайки Надал на финала в Мадрид.

 

"Победата ми в Мадрид през миналия сезон бе особено важна. Тя ми даде нужната увереност. Победих Сьодерлинг, Блейк, Родик, Дел Потро и накрая Надал. Да биеш основните си съперници е страхотно, особено преди турнир от "Шлема". Ето затова надпреварата в Мадрид е толкова важна за мен," сподели Роджър.

 

Той призна, че играта му в момента не е особено добра. "В момента не играя както трябва. В Австралия бях много добър, но и сега не съм далеч от това ниво. Пораженията не ме безпокоят - важно е да се възстановя психически, а аз съм доказал, че мога да го правя. Загубите са част от кариерата на всеки. Извличам ползи от тях, анализирам ги и ставам по-добър," коментира Федерер.

 

Той допълни, че със сигурност ще се подготви добре за Откритото първенство на Франция. "Дори и отново да отпадна рано, това не е проблем. Ще отида на тренировъчния корт и ще се готвя здраво. Сигурен съм, че ще съм подготвен за Париж," обясни още швейцарецът, който днес играе с Бенямин Бекер в първи кръг в испанската столица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини