Серина Уилямс се пребори с историята в Мадрид



10-05-2010 16:55 | Станко Димов

Световната номер 1 Серина Уилямс изигра паметен мач на старта на турнира в Мадрид. Американката надви по особено драматичен начин Вера Душевина (Русия) с 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (5) в един исторически мач.

 

Двете останаха на корта 3 часа и 27 минути, а зрителите видяха цели 39 гейма - нещо, което се случи за първи път в женски мач от началото на годината.

 

В тайбрека на втория сет Серина бе с единия крак аут от турнира, но за пореден път показа изключителен характер и не само че отрази мач-бол, но изравни резултата и прати мача в трети сет.

 

В него американката поведе с 5-3 гейма и при собствен сервис можеше да сложи край на маратонския двубой. Да, ама не. Душевина върна пробива, при това на 0 точки, а в последствие двете решиха да не нарушават традицията от предишните сетове и докараха нещата до тайбрек.

 

Разбира се и той не премина "нормално". Душевина набързо поведе с 4-0 точки и вече предчувстваше победата, но опряна до стената Серина изригна. С няколко нечовешки уинъра американката поведе с 5-4, а в последствие затвори мача.

 

Победата е паметна за по-малката от сестрите Уилямс, защото и е първа в испанската столица. В следващия кръг Серина отново ще играе с рускиня - победителката от мача Анастасия Павлюченкова - Надя Петрова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини