Знаменит обрат и място на финал за Симона Халеп в Катар



15-02-2014 22:05 | Станко Димов

Симона Халеп записа една от най-значимите победи в кариерата си, след като се наложи със 7:5, 6:2 над Агниешка Радванска в полуфиналите на силния турнир в Доха, Катар. Поставената под №2 в схемата Радванска започна уверено срещата и имаше преднина 5:2 гейма в първия сет, но допусна обрат и до края на мача взе само още 2 гейма.

„Със сигурност трябваше да спечели първия сет. Имах преднина 5:2, разликата беше само един пробив. В този момент тя заигра много добре, всеки удар и се получаваше. В дадени моменти тя правеше невероятни удари от невъзможни позиции. Освен това се движеше много добре, просто не знаех какво да направя, защото тя бе навсякъде”, коментира разочарованата Радванска.

„Това е невероятен турнир за мен”, каза от своя страна Халеп. „Тази вечер играх много добре. Когато изоставах с 2:5 в първия сет си казах, че нямам какво да губя повече и промених тактиката си. Продължих да бъда агресивна, но започнах да играя по-разумно. Започнах да тичам повече по корта, опитвах се да завършвам точките. Мисля, че днес показах завършен тенис и съм много доволна от начина, по който се представих”, каза още румънката.

Халеп изрази и благодарност към публиката. „Много хора дойдоха да ме подкрепят тази вечер, както и в предишните дни. Те са тук всеки ден и ме подкрепят. Семейството ми и най-добрите ми приятели също са тук. Искам да им благодаря за подкрепата и се надявам, че ще бъдат тук и утре”.

Това беше 5-а поредна победа на Халеп над тенисистка от Топ 10. Последната й загуба срещу подобен опонент датира от август миналата година, когато отстъпи пред Серина Уилямс в Синсинати.

Освен това победата и над световната №4 е изравняване на най-доброто й постижение, което датираше от май миналата година и отново бе над Радванска (Рим).

Това не е първият финал на Халеп на ниво „Premier”, но е първият на турнир с награден фонд от повече от $800 000. Общият награден фонд в Катар е близо $2.5 милиона.

Съперник на Халеп в неделния финал ще бъде 6-ата в схемата Ангелик Кербер, която по-рано през деня се справи с Йелена Янкович – 6:1, 7:6 (6). До момента Халеп и Кербер са се срещали веднъж, като победата отива за румънката. Този мач обаче е от преди цели 5 години.

„Тя е страхотен играч, топ играя. Трябва да започна двубоя агресивно и ако нещата не проработят, може би отново ще сменя тактиката в движение, също както днес. Трябва да покажа моята играя”, констатира Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини