Григор Димитров – Ърнест Гулбис (гейм по гейм)



13-02-2014 11:23 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Ърнест Гулбис в спор за място на четвъртфинал на турнира в зала в Ротердам (АТР 500).

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров, който открива резултата след бърз гейм на 0.

1:1 Геймът започна с отлична точка за Гришо, който от дъното на корта размина излезлия на мрежата Гулбис. След това обаче Гулбис спечели 4 последователни точки след няколко брутални начални удара.

1:2 Пробив за Гулбис.
Геймът започна добре за латвиеца, който поведе с 30:0. Гришо обаче обърна развоя на събитията и спечели 3 последователни точки, с което получи гейм-бол при 40:30. За жалост обаче последваха 3 наивни грешки на Димитров, които осигуриха на Гулбис първия пробив в мача.

1:3 Латвиецът затвърждава пробива на 15. До този момент Гришо не може да се справи с много мощните начални удари на съперника си.

2:3 Григор Димитров се измъкна от много неприятна ситуация. Той трябваше да спасява 2 последователни точки за пробив, след като изоставаше с 15:40. Точно в този момент обаче Гришо намери първия си сервис и съумя да сухрани сервис-гейма си.

2:4 Четири първи сервиса за Гулбис и гейм на 0 в негова полза.

3:4 Григор продължава да играе предимно на втори сервис, но въпреки това сравнително безпроблемно спечели подаването си на 15. Нова пауза, след която на сервис ще бъде Гулбис. Разликата между двамата продължава да е един пробив.

3:5 Григор затрудни максимално Гулбис и за първи път от началото на двубоя се стигна до равенство в сервис-гейм на латвиеца. За жалост обаче в ключовите моменти началният удар на Гулбис отново се оказа нерешимо уравнение за Димитров.

4:5 Димитров обърна гейма от 0:30. Предстои почивка, след която латвиецът ще сервира за успех в първия сет.

4:6 ГУЛБИС ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ!
Един пробив се оказа достатъчен за него да поведе в резултата. До момента латвиецът сервира просто безупречно, Гришо няма дори точка за пробив. 90% спечелени точки след първи сервис през първата част за Ърнест Гулбис.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитрив):

1:0 Подобно на първия сет, Димитров започва и втората част с бърз гейм на 0.

1:1 Гулбис продължава да не дава никакъв шанс на Григор при свой сервис. Бърз гейм за латвиеца.

2:1 Първата почивка във втория сет идва при 2:1 за Димитров. За разлика от първата част, този път Гришо не допусна пробив в третия гейм.

2:2 Григор Димитров пропусна 3 последователни точки за пробив. Геймът започна отлично за българина и той поведе с 40:0! Както се случва от началото на мача обаче, Гулбис успя да намери първия си сервис, спечели следващите 5 точки (2 аса) и не допусна пробив.

3:2 Убедителен гейм за Григор, който отново излиза напред в резултата във втория сет. Пауза, след която латвиецът ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Гулбис и този път печели гейма си с мощни начални удари. Ново равенство в сета.

4:3 Григор Димитров измъкна много труден гейм. Българинът изоставаше с 15:40, но намери начин да спаси подаването си. В едно от разиграванията Гришо обра овациите на публиката, след като изпълни успешно "хот-дог" удар. Въпросната точка бе много атрактивна, но бе спечелена в последствие от Гулбис.

4:4 Григор спечели първата точка, но нищо повече в гейма на Гулбис. Ново равенство.

5:4 Григор сам си направи геймът труден. Първоначално поведе с 40:0, но след 3 грешки позволи да се стигне до равенство. След два добри начални удара българинът все пак спечели подаването си. Пауза, след която Гулбис ще сервира за оставане в сета.

5:5 Гулбис спаси 2 сетбола!
Григор Димитров поведе с 40:15, но от тук до края на гейма топката не влезе в разиграване! 4 последователни ужасяващи сервиса на Гулбис, които кацаха върху линиите и които Гришо не успя да върне в игра.

6:5 Григор Димитров спечели подаването си, след като записа 3 последователни аса. Последна пауза в сета, след която Гулбис ще сервира за достигане до тайбрек.

6:6 ТАЙБРЕК! Гулбис не даде шанс на Димитров и ще гледаме 13-и гейм в сета.

6:7 (3) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЪРНЕСТ ГУЛБИС!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини