ВИДЕО: Труден старт за Григор Димитров в Ротердам



11-02-2014 22:37 | Любомир Тодоров

Григор Димитров се завърна на корта с победа, надигравайки руснака Дмитрий Турсунов с 6:2, 1:6, 6:4 в първи кръг на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. Гришо далеч не показа върхова форма, но все пак успя да се справи с първото си изпитание в тура след отличното представяне на Australian Open.

Дългата почивка откъм официални мачове очевидно се бе отразила на прецизността на Димитров и победата му днес бе поставена под сериозна въпросителна, но за щастие българинът успя да демонстрира характер и благодарение на големия си талант все пак да стигне до нея. Във втори кръг Гришо ще срещне Ърнест Гулбис, който по-рано днес се наложи с 2:0 сета (6:4, 7:6(4)) над Денис Истомин.

До този момент двамата нямат официални двубои в професионалния тур. По отношение на баланса срещу 31-годишния Турсунов, Гришо успя да вземе реванш за загубата в Марсилия през 2011 година. Двамата имат и един двубой в "Чалънджър" сериите през 2010 година, когато Димитров печели.

Двубоят в Ротердам започна колебливо за Димитров, който допусна пробив още в първия случай, когато застана на сервис за 0:2 в полза на Турсунов. Гришо обаче успя да върне пробива още в следващия гейм, а след това с бърз гейм на 0 да изравни резултата. Разочарованието от това развитие сякаш се отрази сериозно на руснака, който така и не взе нов гейм до края на сета, като допусна доста грешки и на практика изостана набързо в сетовете, далеч без Димитров да е показал най-доброто от себе си.

Във втория сет двамата показаха някои доста по-добри изпълнения, но за съжаление Гришо отново се пречупи първи за 3:1 в полза на своя съперник. Пробивът този път бе затвърден категорично на нула, а Димитров свали гарда и допусна да бъде пробит за втори път, като взе само една точка в шестия гейм. Малко по-късно Турсунов изравни резултата в сетовете.

Липсата на достатъчно прецизност и агресия продължи да присъства в играта на Димитров в началото и на третия сет. За трети път в мача българинът бе този, който първи допусна да бъде пробит, което се случи за 1:2. Последва много слаб сервис гейм за Турсунов, който изостана с 0:40 след куп грешки, но някак успя да се добере до равенство. Гришо обаче остана в гейма и стигна до нова точка за пробив, която след аут на съперника бе реализирана за 2:2. Двамата размениха няколко сравнително бързи гейма, за да се стигне до може би най-оспорвания такъв в мача при 5:4 за Димитров и сервис на Турсунов.

Българинът показа може би най-доброто от своята игра за целия мач и успя да "захапе" сервисите и нервите на руснака, като с отлична защита и тичане по целия корт се добра до три мачбола, последният от които бе реализиран за място във втори кръг.

За да повтори представянето си от миналата година, когато достигна до полуфиналите, Гришо ще трябва да запише още две победи в Ротердам. При евентуален успех над изключително талантливия и опасен Гулбис, изпитанието ще бъде още по-сложно в лицето на Хуан Мартин дел Потро. Именно аржентинецът спря Гришо през миналата година, а впоследствие спечели и трофея.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини