Маноло Сантана: Григор Димитров притежава най-голям потенциал



08-02-2014 22:09

Легендата на испанския тенис и турнирен директор на "Мастърс 1000" в Мадрид Маноло Сантана определи Григор Димитров сред състезателите, които със сигурност ще бъдат сред топ играчите от новото поколение и могат да се намесят в спечелването дори на трофеите в Големия шлем.

"При всички положения състезатели като Димитров, например, притежават впечатляващи умения. Миналата година той победи Джокович и смятам, че от новата вълна тенисисти има най-голям потенциал," отчита Маноло Сантана.

"Смятам, че Надал, Федерер, Джокович и Мъри ще продължат да доминират в най-важните турнири. Има обаче няколко играчи като Вавринка, Димитров и Дел Потро, които също имат своите шансове.

"Не трябва да забравяме и Давид Ферер, който заслужава титла от голям турнир, макар че ще му е трудно в Големия шлем. Едно е сигурно мисля, че Рафа отново ще триумфира в Париж," коментира Сантана.

Опитният специалист също е на мнение, че Роджър Федерер трябва да остане на корта докато изпитва удоволствие от играта независимо от множеството различни коментари по темата.

"Федерер е играч от изключителна класа. Докато се наслаждава на играта трябва да остане на корта. Той е истински шампион и докато има желание ще бъде чудесно да го наблюдаваме, включително и при нас в Мадрид."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини