Виктория Томова отстъпи на Говорцова



07-02-2014 14:06

Съставът на Беларус поведе на България с 2-0 в заключителната среща от група "D" на турнира "Фед Къп" от първа група на Евро-африканската зона в Будапеща.

В първия сингъл дебютантката Борислава Ботушарова загуби от Алиаксандра Саснович с 1:6, 3:6, а след това в двубоя на първите ракети Виктория Томова отстъпи на Олга Говорцова след 3:6, 4:6.
 
Томова игра със самочувствие и започна с пробив, който затвърди за 2:0. Опитната Говорцова, която е 98-а в последната световна ранглиста, изравни за 2:2. Веднага след това 19-годишната софиянка направи нов брейк, но до края на сета съперничката не загуби повече геймове.
 
Говорцова проби в началото на втората част, но българката, която играеше първия си мач на сингъл за България, го върна при 2:2. Последва нов брейк, а в шестия гейм Вики водеше с 40:15, но загуби за 2:4. При 3:5 Томова, №405 в света, подаваше за оставане в срещата. Националката отрази мачбол, преди да спечели гейма. След това Виктория поведе с 30:0, но загуби гейма.
 
"Доволна съм от начина, по който играх. Не усещах напрежение и мисля, че се представих добре. Съжалявам, че не взех поне сет на Говорцова", заяви Томова след срещата.
 
На двойки капитанът Дора Рангелова е заявила Елица Костова и Виктория Томова. За Беларус ще играят Илона Кремен и Ирина Шиманович.

СНИМКИ ОТ ЛАГЕРА НА НАШИТЕ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини