Тенис легендите: Григор Димитров скоро ще e в топ 10 (видео)



05-02-2014 14:16

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отново попадна в поредицата на АТР за младите таланти "Uncovered Young Guns". В нея се отделя специално внимание на всички считани от повечето специалисти млади играчи с най-голям потенциал. Като доказателство затова се посочва и чудесното му представяне на Откритото първенство на Австралия, където той достигна до четвъртфиналите.

В този случай това са Йежи Янович, Григор Димитров, Иржи Весели, Милош Раонич, Васек Поспишил, Бърнард Томич, Пабло Карено Батиста, Кей Нишикори и Джак Сок.

Специално внимание се отделя на назначаването на Роджър Рашид за него треньор и повечето специалисти отчитат това като наистина добър ход от страна на българина. "Назначаването на Роджър Рашид е като послание към всички останали и също така значи, че той е готов да се мери с най-добрите," убеден е Матс Виландер.

"Григор притежава всички нужни качества и умения, но трябва да се научи и как най-добре да ги използва във важните моменти," смята самият Рашид попитан за нивото на възпитаника си към днешна дата.

А ето как определят моментното ниво на Григор Димитров и други популярни тенис специалисти:

Джим Къриър
- "Той започна да осъзнава какъв потенциал притежава. Има наистина изключителни качества."

Джейсън Гудал - "Той притежава нужните удари. Всички го виждат като следващия номер 1 в света."

Патрик Муратоглу - "Според мен със сигурност Григор ще бъде един от следващите спечелили титла от Големия шлем. Притежава качествата затова - играта му е на нужното ниво, физически също е укрепнал."

Джон Вертхайм - "За мен той е най-добрият играч сред състезателите под 25 години."

Ги Форже
- "Григор има нужните качества и умения да бъде в топ 10, а защо не и в топ 5."

Йонас Бьоркман - "Той играе изключително разнообразно, може да излиза на мрежата и притежава от всичко нужно. А в последно време ми се струва, че започна да използва тези си качества максимално ефективно, което му липсваше."

Горан Иванишевич: "Роджър Рашид много може да му помогне много, да подобри сервиса му. Сега той е по-агресивен и през тази година двамата смятам ще постигнат добри резултати. Димитров е наистина талантлив.."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини