Пропадането на Федерер продължава



Пропадането на Федерер продължава
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-05-2010 20:46 | Николай Драгиев

Роджър Федерер отново се срина. Швейцарецът се провали на наглед скромния турнир в Ещорил, където си бе поставил като цел да грабне втора титла за годината. Световният номер 1 се пропука срещу защитаващия титлата си от миналия сезон в португалския град Алберт Монтанес и отстъпи в отделните части с 2:6, 6:7.

 

Роджър бе особено слаб в първия сет, когато спечели своя сервис гейм едва 1 път, а бе пробит на 3 пъти. Той направи куп непредизвикани грешки, които допълнително улесниха опасния испанец.

 

Втората част бе по-равностойна. Фед намираше сили поне да си печели подаванията, но като цяло играта бе доминирана от Монтанес. Двамата го докараха до тайбрек, въпреки че Роджър имаше 2 точки за пробив, които не реализира.

 

Всичко започна отлично за Монтанес, който дръпна с 2:0 точки, но в типичния си стил Роджър на няколко пъти вдигна малкото публика по трибуните на крака и спечели няколко поредни точки за 5:2. Немислимото започна някъде тук. Роджър загуби следващите 5 точки и така напусна пореден турнир в съвсем ранна фаза.

 

Това е пета загуба на Федерер от началото на сезона, но може би е най-болезнена, тъй като е на непретенциозен турнир от сериите "Мастърс 250". Освен всичко, сега актуален отново е и въпросът за капацитета на Федерер да защити титлата си от "Ролан Гарос", който започва на 23 май.

 

От другата седмица Федерер отива в Мадрид, където трябва да защити титлата си от миналия сезон, когато във финала надви Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини