Нишикори: С Григор Димитров и Раонич идва нова ера



01-02-2014 14:26

Според най-добрия азиатски тенисист Кей Нишикори успехът на Станислас Вавринка на Откритото първенство на Австралия бележи края на ерата, в която най-големите титли бяха разпределяни между състезателите от топ 4.

Японецът вярва, че доминацията на Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер е приключила и идва времето на нови лица. Самият Нишикори загуби в Мелбърн след три оспорвани сета от Надал в четвърти кръг.

Преди Вавринка от 2005-а насам само Хуан Мартин дел Потро бе печелил титла от Големия шлем.

"Усещам, че може би идва началото на промяна. Млади състезатели като Милош Раонич и Григор Димитров достигнаха четвъртфиналите на Australian Open. Това само показва навлизането на новите лица," коментира Нишикори, който е 18-и в ранглистата и е точно пред 19-ия Гришо.

"Предполагам всички са изненадани от успеха на Вавринка. Той наистина съумя да направи още една крачка и да повиши нивото си на игра. За тениса като цяло е хубаво нови играчи да печелят тези турнири. Аз също искам да достигна подобно ниво на представяне. За да побеждаваш най-добрите се изисква изключителна концентрация и качества. Ще бъде трудно, но ще направя всичко възможно," допълва Нишикори.

Нишикори си поставя като цел по-добри резултати в турнирите от Големия шлем и достигане поне до полуфинал. Той е на мнение, че е по-близо до тази цел след назначаването на Майкъл Ченг за негов треньор.

"Има много какво да науча от Ченг," убеден е японецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини