Димитър Кузманов: Да играя за България е наистина специално



30-01-2014 12:52

Един от основните ни млади тенисисти Димитър Кузманов остана разочарован, че не попадна в състава на България за гостуването на Финландия на 31-и януари като част турнира Купа "Дейвис".

Капитанът на българския отбор Тодор Енев извика за срещата Тихомир Грозданов, Димитър Кутровски, Александър Лазов и Динко Халачев, който може да направи дебют.

"Тенисът е индивидуален спорт, но както аз така и екипът ми вярваме,че участието в националния отбор на България за Купа "Дейвис" е нещо повече от поредния мач за статистиката! Изисква се постоянно доказване, работа и професионализъм както на корта, така и извън него! Свързано е и с отношението и работата, която вършат хората отговорни за състезателите представляващи България, не само по време на срещите за Купа "Дейвис".

"Тази година няма да бъда в националния отбор, за който всеки път съм играл със сърце и душа и съм се доказвал на хората отговорни за подбора му. Това само ще ме мотивира и амбицира да работя още повече! Искам да пожелая успех на момчетата този уикенд в битката им с Финландия, в която да излязат победители," заяви Кузманов.

"Като професионалист всекидневно и целогодишно съм мотивиран да работя усилено и без почивка докато не постигна целите, които съм си поставил. Имам възможността и късмета да работя с уникален екип от хора в България и чужбина, които стоят зад всяко мое решение и винаги ме подкрепят, за което съм им безкрайно благодарен!", казва още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини