Фед: В много добра форма съм, излизам за победа срещу Рафа (видео)



22-01-2014 16:59

Роджър Федерер достигна до своя 11-и пореден полуфинал на Australian Open, след като се справи с 6:3, 6:4, 6:7, 6:3 с Анди Мъри. Така той взе реванш от шотландеца за загубата си от него в Мелбърн преди година.

В полуфиналите Федерер ще трябва да се изправи срещу Рафаел Надал. Испанецът води с 22:10 в преките им сблъсъци и с 10:2 в тези от Големия шлем.

"Чувствам се наистина в добра форма. Физически също знаех, че съм отлично подготвен. Това пък ми позволи да играя избера подходящата тактика - кога да бъда агресивен и кога да изчаквам своя момент. Изключително доволен съм от серията си победи. Надявам се да продължа в този дух и срещу Рафа," заяви Федерер.

Швейцарецът разкри, че още в началото на партньорството му с новия му наставник Стефан Едберг, шведът е изложил свои идеи затова как може да бъде победен Надал. "Той предложи няколко добри идеи. С моя екип ще обсъдим това и ще се подготвя за мача. Надявам се да спечеля," каза още Федерер.

Маестрото не пропусна да похвали и своя сънародник Станислас Вавринка, който също е полуфиналист. "Той прави страхотен сезон до момента. Ще се радвам, ако успеем и двамата да достигнем финал," обясни Фед, който отчете че заедно със съпругата си Мирка много са се радвали пред телевизора на успеха на Вавринка.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини