Италианец изпоти Джокович на старта в Белград



07-05-2010 11:51 | Станко Димов

Вторият в света Новак Джокович започна с трудна победа участието на "семейния" си турнир в Белград "Сърбия Оупън". Ноле победи с 6-4 6-4 италианеца Фабио Фонини и среща сънародника си Филип Крайнович на 1/4-финалите.

 

Джокович взе първия сет след размяна на 5 пробива, а във втория поведе с 2:0, за да види как Фонини обръща до 4:2 в своя полза. Това амбицира сърбина и той наниза 4 поредни гейма, за да победи след 90 минути игра.

 

Неговият противник за място на 1/2-финалите Крайнович надигра с 6-3 1-6 7-6 (5) коравия аржентинец Хорасио Себайос.

 

"Това беше много труден мач за мен. При 2:4 можеше да се случи всичко в развоя на срещата и съм доволен, че спечелих. Радвам се, че двама сърби ще има на 1/4-финалите. Крайнович е голям талант, ще ми бъде интересно да премерим сили", заяви Джокович.

 

18-годишният Крайнович е най-младият тази година, който стига 1/4-финал в турнир от АТП. Той е едва третият тийнейджър, който прави това постижение през сезона след Рикардас Беранкис (Сан Хосе) и Жулием Руфин (Марсилия).

 

Вчерашните мачове в сръбската столица бяха наблюдавани от бившия номер 1 в света Марат Сафин, тенис-гуруто Ник Болетиери, както и от шотландския актьор Джерард Бътлър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини