Любомир Тодоров пред Tennis24.bg: От голямото каре, Рафа е най-удобен на Гришо



21-01-2014 12:11 | Станко Димов

Григор Димитров се изправя срещу Рафаел Надал в спор за място на полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Двубоят между двамата е утре сутрин, не преди 05:00 часа, като ще бъде предаван пряко по „Евроспорт”.

По този повод потърсихме мнението на Любомир Тодоров, медиен директор на Турнира на шампионките и пресдиректор на БФ Тенис. Любо Тодоров сподели, че вижда значителен прогрес във физическо отношение на Димитров, а има ли шанс според него срещу Рафа Надал, прочетете в следващите редове.


-    Има ли шансове Григор срещу Надал в сряда?
-    Да, определено. Ако мога така да се изразя, Рафа е най-удобният съперник за Гришо от Голямото каре. Във всеки от трите им предишни двубоя българинът е вземал сет. Така че, защо да не спечели 3 сета наведнъж?! Но и няма нищо обидно да загубиш от световния номер едно на четвъртфинал от Големия шлем.

-    Каква разлика виждаш в играта на Григор в сравнение с преди (в Шлема по-конкретно)?
-    Физическата му издръжливост е на много по-високо ниво. Не забелязах никакви проблеми в четирисетовите му двубои. Освен това играе с по-голямо самочувствие, което също му помага за серията от прекрасни победи в Мелбърн.

-    Кой е твоят фаворит на Australian Open (и в двете схеми)?
-    При мъжете - сърцето казва Федерер, логиката - Джокович. При дамите - победителката от Турнира на шампионките в София Симона Халеп дава сериозна заявка.

-    Илюзия или реалност е да видим Григор на заключителния турнир на АТР в Лондон в края на годината?
-    Сезонът е в самото начало и всякакви прогнози са рисковани. Но защо не? За класиране за Лондон са нужни много победи и отлично представяне в турнирите от Шлема и сериите "Мастърс 1000". Димитров показа качества, а вече счупи толкова рекорди в мъжкия ни тенис, така че защо да не стане и първи българин на заключителен турнир?

Още по темата:

Явор Геронтиев пред Tennis24.bg: Григор намали евтините грешки

Николай Драгиев пред Tennis24.bg: Психическата нагласа на Григор ще бъде ключова срещу Надал

БЛОГЪТ НА ЛЮБОМИР ТОДОРОВ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини