Гришо: Вярвам, че най-доброто за мен предстои (видео)



20-01-2014 14:18

Григор Димитров отчете, че достигането му до четвъртфиналите на Australian Open е резултат от множеството усилия, които е положил в последно време. Той също така обяви, че вярва във възможностите си да се противопостави успешно на Рафаел Надал в следващия си двубой.

"Беше страхотно чувство да взема тази победа. Цялостно съм много щастлив, достигайки до първия си четвъртфинал в турнири от Големия шлем. Сега обаче ми предстоят нови срещи и трябва да мисля за тях. Просто сега се виждат резултатите от работата ми в последните години.

"Чух се с моите родители. Знам, че моят успех е добре приет в моята родина - българин съм и се гордея с това," заяви Димитров.

Гришо говори специално и за новия си треньор Роджър Рашид. "Роджър е много строг, но и справедлив. Това е първото нещо, което идва в съзнанието ми за него. Работим наистина здраво и дисциплинирано във всяко отношение."

Водещите не пропуснаха да питат Димитров и за приятелката му Мария Шарапова и по точно какво е научил от нея. "Често ме питат подобни въпроси. Тук сме обаче да говорим за моето представяне. Наистина обичам случващото се в личния ми живот, но искам да го оставим настрана в момента."

Следващият съперник на Григор в четвъртфиналите ще бъде Рафаел Надал, който се е изказал ласкаво за българина и го е определил като един от бъдещите топ играчи. "Играли сме един срещу друг няколко пъти и познаваме добре възможностите си. Той е спечелил множество титли от Големия шлем и аз изключително много го уважавам.

"Той е чудесен човек. В крайна сметка обаче всеки от нас излиза на корта, за да спечели своя мач. Поласкан съм от думите му, но ще направя всичко възможно да го победя и вярвам, че най-доброто предстои," коментира още Григор.

Как ще се представи Гришо срещу Рафа Надал?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини