Григор Димитров - Баутиста Агут 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 (гейм по гейм)



20-01-2014 06:20 | Станко Димов

Григор Димитров достигна първия си четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия и в турнирите от Големия шлем изобщо. Това е рекордно постижение и за страната ни, тъй като при мъжете никога българин не бе постигал подобен резултат.

Оттук нататък Димитров ще срещне спечелилия мача Рафаел Надал – Кей Нишикори.

Вижте как се разви двубоя с коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ: 
* - Димитров сервира първи

1:0 - Отличен старт за българина. Няколко чудесни сервиса за Гришо и той поведе с 40:0. След това направи двойна грешка, но компенсира с ас, затваряйки на 15.

1:1 - Григор започна много добре и убедително спечели първите две точки в гейма. След това обаче по наивен начин остави инициативата на своя съперник. Баутиста Агут вкара няколко добри сервиса за 30:30, а след това спечели и още две поредни разигравания.

2:1 - Пореден оспорван гейм. При 30:30 Гришо намери първия си сервис и убедително затвори.

3:1 - Баутиста Агут поведе с 30:15 в началото на четвъртия гейм. След това обаче испанецът направи нетипичните за него три поредни грешки в не особено продължителни разигравания и така той допуска първи пробив в сета.

4:1 - Григор поведе с 40:30, но вместо да затвори гейма допусна двойна грешка. Българинът имаше и втори шанс, но загуби разиграване от 26 удари. Баутиста Агут стигна и до възможност веднага да върне пробива, но в този момент Димитров намери първия си сервис и бързо затвори в своя полза. Само 20 минути игра до момента.

4:2 - Испанецът сервира убедително и без особени проблеми печели гейма.

5:2 - Поредица отлични начални удари от Григор Димитров и той затваря гейма на нула. Мощна българска агитка го подкрепя от трибуните с викове "Българи юнаци".

5:3 - Баутиста Агут не допусна нов пробив и така заставя Димитров да сервира за спечелването на първата част.

6:3 - Григор Димитров сервира добре и бързо поведе с 40:0. Той пропусна първите си две възможности да затвори сета, но при третата не сгреши. Статистиката от тази първа част показва 10 печеливши удари за Григор при само 4 за съперника му.

ВТОРИ СЕТ: 
* - Баутиста Агут сервира първи

1:0 - Испанецът изненадващо или не успява за първи път в мача да затвори свой сервис гейм на нула.

2:0 - Българинът започна добре втория гейм в сета и поведе бързо с 40:15. След това обаче загуби три поредни точки последната от тях с непредизвикана грешка. Така той подари точка за пробив на съперника, който след това се възползва и дръпва в резултата.

3:0 - Отличен гейм за Баутиста Агут сервира много прецизно и затвори на нула.

3:1 - И Димитров се разписва в този сет. Баутиста Агут имаше някои претенции към отсъждания на съдиите, но като цяло не успя да затрудни българина.

4:1 - Трети пореден отличен гейм за Баутиста Агут на нула!

4:2 - Българинът печели в своя полза и изоставането му е само пробив до момента.

5:2 - Оспорван гейм, който стигна до 30:30 след страхотен минаващ на българина и отлична къса топка на испанеца. Агут вече има 10 печеливши удари - двойно повече от първата част. При геймбол Баутиста Агут направи двойна грешка, но след това се поправи с печеливш удар. След няколко изравнявания Баутиста Агут затваря в своя полза.

5:3 - Без особени затруднения Димитров печели и заставя съперника си да сервира за спечелването на втората част.

6:3 - Гейм на нула и Баутиста Агут изравнява резултата в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ: 
* - Димитров сервира първи

1:0 - Григор сравнително убедително открива резултата в своя полза на старта на третата част.

1:1 - Поредица оспорвани разигравания в този гейм. Григор поведе с 30:15, но след това не се възползва от открилите се пред него шансове. Баутиста Агут намери и първия си сервис и затваря в своя полза.

2:1 - Гейм на нула за Григор Димитров.

3:1 - Григор Димитров пробива! Българинът игра агресивно и принуди съперника си няколко пъти да сгреши. Той взе аванс от 40:15 и в крайна сметка реализира втория си шанс.

4:1 - Гришо затвърждава със светкавичен гейм на нула. Публиката на "Маргарет корт Арина" е изцяло на негова страна.

4:2 - Баутиста Агут демонстрира по-агресивна игра и успя да затвори гейма в своя полза. Двамата направиха няколко добри разигравания, оценени подобаващо от публиката.

5:2 - Българинът поведе с 30:0, след което Баутиста Агут реализира вероятно най-добрия си минаващ удар в мача от бекхенд. Той обаче нямаше сили за повече от това.

6:2 - Димитров проби отново и печели третата част! Той направи поредица чудесни изпълнения и зарадва публиката, включително и с лоб. С този пробив той си осигурява и възможност да сервира първи в четвъртия сет.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ: 
* - Димитров сервира първи

1:0 - Баутиста Агут пропусна две точки за пробив в този откриващ гейм. И то след необичайни за него непредизвикани грешки. Гейм за българина, който повежда и в тази част.

1:1 - Испанецът изравнява. Той определено се стреми да играе по-агресивно, но това води и до повече грешки от негова страна.

2:1 - Димитров поведе с 40:0 след серия добри сервиси. Последваха обаче три поредни грешки за нашия представител и Баутиста Агут изравни за 40:40. Все пак без повече грешки Григор печели.

2:2 - Няколко интересни разигравания в този гейм до 30:30. След това Баутиста Агут намери първия си сервис и затвори в своя полза.

3:2 - Без проблеми - гейм на нула за Григор Димитров след 10-и ас.

3:3 - Испанецът спечели лесно подаването си на 15.

4:3 - И пак гейм за сервиращия. Гришо нямаше особени проблеми, а успя да впечатли и със страхотен минаващ удар от бекхенд при 15:15.

4:4 - Много добра серия на Баутиста Агут и той печели на нула подаването си.

5:4 - Грешки на Димитров доведоха ситуацията до 0:30. След добри сервиси той изравни за 30:30. Нови две добри негови изпълнения и той затваря в своя полза.

6:4 - ГРИГОР ДИМИТРОВ СТИГНА ДО МАЧБОЛ И ГО РЕАЛИЗИРА ВЕДНАГА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини