Григор Димитров е първият българин 1/8 финалист в Големия шлем!



18-01-2014 07:49

Григор Димитров достигна за първи път до осминафинал на Откритото първенство на Австралия. Така той стана първият българин при мъжете с подобно постижение в турнирите от Големия шлем, а освен това е само на една победа от място в четвъртфиналите на надпреварата.

В трети кръг на тазгодишния Australian Open Димитров надигра Милош Раонич след 6:3, 3:6, 6:4, 7:6(10) за над два часа и половина битка в Мелбърн. Показателно за класата му  също така е, че в момента българският тенисист е най-младият състезател, който продължава в турнира.

Григор бе по-добрият тенисист в мача и единствено няколко негови леки грешки дадоха възможност на Раонич да спечели втората част.

В двубоя Гришо записа впечатляващите 49 печеливши удари при само 13 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде 62-ият в света Роберто Батиста Агут от Испания. На ниво АТР испанецът е спечелил единственият им мач досега, който бе на твърди кортове в Пекин миналата година.

"Беше наистина оспорван тайбрек. Не е лесно да играеш срещу състезател като Милош. Получи се добър мач. Битката бе страхотна. Искам да поздравя и Раонич за представянето му. Благодаря на публиката за подкрепата, бе прекрасно да играя пред вас и пред българската агитка тук.

"Гледам мач за мач и не по-напред. Утре ми предстои да се възстановя след този двубой, а после ще мисля за евентуални съперници," заяви Гришо в интервюто на корта.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА С КОМЕНТАР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини