Успехът на Григор Димитров гейм по гейм



16-01-2014 11:25

Григор Димитров срещу Йен-Сун Лу, Australian Open, втори кръг.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Димитров):
"Мощна подкрепа за Григор Димитров от трибуните. "Българи, юнаци" огласява Корт №6 в "Мелбърн Парк".

1:0 Григор Димитров започна мача с бърз сервис-гейм. Българинът поведе с 40:0, Лу успя да намали за 40:30, но след грешка на азиатеца геймът отиде в историята.

1:1 Лу изравнява резултата. Гришо поведе с 0:30, но тайванецът записа серия от 4 последователни точки и обърна гейма в своя полза.

2:1 По-малко от 60 секунди бяха необходими на Гришо да вземе подаването си и да поведе в резултата. Българинът вкара 4 първи сервиса, които Лу така и не успя дори да върне в игра. Първа пауза в мача, след която тайванецът ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 ГРИГОР ПРОПУСНА 5 ТОЧКИ ЗА ПРОБИВ!
Първи точки за пробив в мача, които се откриха пред Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15, но Лу успя да изравни. Последва предимство за българина, но и този път азиатецът успя да излезе сух от ситуацията и пласира много добър форхенд по правата, който остави Димитров без отговор. Секунди след това обаче същият този форхенд на Лу му изневери и той допусна непредизвикана грешка, която доведе до 4-и шанс за пробив пред Гришо. Дежавю! Нашето момче "върна жеста" и прати форхенд в мрежата. Последва и 5-и брейк-бол, но и той не бе реализиран, след което Лу взе подаването си.

3:2 Отново бърз сервис-гейм за Григор, който успя да вземе подаването си на 30. втора пауза в срещата.

4:2 ПРОБИВ ЗА ГРИШО!!!!! Григор Димитров получи 3 последователни точки за пробив, след като поведе с 40:0. Лу спаси първия брейк-бол, но при втория Гришо закова форхенд на линията и взе гейма.

5:2 Пробивът е затвърден светкавично и Григор вече се доближава само на гейм от успех в първия сет за радост на публиката, която шумно го подкрепя с викове "България, юнаци".

5:3 Лу спечели за първи път от началото на мача гейм на 0. Българинът обаче ще сервира за успех в първия сет.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Най-трудният сервис-гейм за българина от началото на двубоя. Лу имаше точка за връщане на пробива и намаляване на резултата, от която за радост не се възползва. Григор пропусна 2 сетбола, но при третия бе категоричен.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Лу):

1:0 Лу спечели подаването си и открива резултата във втория сет.

2:0 ПРОБИВ ЗА ЛУ! При 30:30 Григор Димитров допусна две грешки от форхенд и сам сдаде гейма. Първи пробив за азиатеца от началото на мача.

3:0 За жалост Йен-Сун Лу затвърждава пробива и повежда с 3:0 гейма. Първа пауза във втория сет, след която Димитров ще сервира.

3:1 Григор Димитров се разписва във втория сет и намалява преднината на Лу. Азиатецът обаче все още води с пробив.

3:2 ГРИГОР ВРЪЩА ПРОБИВА!
Нашето момче поведе с 40:0, след което Лу прати топка върху линията. Димитров бе убеден, че топката е в аут и поиска "ястребово око", като дори се запъти към стола за почивка. Видео-повторението обаче показа, че топката е добра и Григор се върна на корта. Лу намали за 30:40, но последва агресивна атака на Димитров и пробивът е върнат.

3:3 Гейм на 0 за Григор Димитров и изравняване на резултата! По 3 гейма поред за българина.

3:4 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА БЪЛГАРИНА, ПРИ ТОВА НА 0. Григор Димитров вече е в серия от 4 последователни гейма на сметката си и след паузата ще сервира.

3:5 Григор Димитров е под пара. На корта в момента има само един играч и това е българинът. Пети пореден гейм за Гришо, който вече се доближава опасно близо до успех и във втория сет.

3:6 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Страхотна серия от 6 последователни гейма на българина, който се доближава само на сет от дебютно участие в трети кръг в Мелбърн.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Димитров):

1:0 Отлично начало на третата част за Димитров, който спечели бързо и категорично първия си сервис-гейм и повежда в резултата.

1:1 Лу слага край на серията от 7 последователни гейма на сметката на Димитров и печели подаването си. По гейм за двамата в третия сет на двубоя.

2:1 Григор Димитров трябваше да спасява точка за пробив, но го направи по най-добрия начин, като пласира отличен начален удар. Първа пауза в сета, след която Лу ще сервира за изравняване на резултата.

2:1 Григор започна отлично гейма и поведе с 40:0, което му гарантира 3 последователни точки за пробив. За жалост обаче Йен-Сун Лу се мобилизира и намери най-добрите си удари в най-важния момент, което му позволи да стигне до гейм-бол. Последва равенство, при което заваля дъжд и двубоят е временно прекратен.

Двубоят бе прекъснат в 10:45 и подновен в 12:23 часа българско време.

3:1 ГРИГОР ПРОБИВА ПРИ ПОДНОВЯВАНЕТО НА ИГРАТА И ВЕЧЕ Е САМО НА 3 ГЕЙМА ОТ МЯСТО ВЪВ ВТОРИ КРЪГ!

4:1 Пробивът е затвърден на 0. Отлично представяне на Гришо след паузата. Лу няма отговор на ударите и играта на младия българин.

4:2 Лу прекъсна серията от поредни геймове на Димитров и намалява резултата. Българинът обаче има солидна преднина от пробив.

4:3 Йен-Сун Лу връща пробива, при това на 0. Гришо не изигра толкова слаб гейм, но ударите на тайванецът просто бяха безупречни. Ето че с връщането на пробива се върна и интригата не само в сета, но и в мача като цяло.

4:4 Резултатът е изравнен след още един гейм на 0 на сметката на Лу. Димитров "помогна" с 4 непредизвикани грешки само в този гейм.

5:4 Григор спира серията от 3 последователни гейма на сметката на Лу. Българинът на свой ред записа гейм на 0, а след паузата Лу за първи път ще сервира за оставане в турнира.

5:5 Още един гейм на 0 за сервиращият състезател. По 5 за двамата в третия сет.

6:5 Каква изненада! Димитров спечели сервис-гейма си на 0 и отново е само на гейм от място в трети кръг в Мелбърн.

6:6 Григор Димитров пропусна мачбол. При 40:30 в своя полза топката изобщо не се върна в полето, тъй като Лу записа ас, след което взе и подаването си. Тайбрек ще определи победителя в сета.

7:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Тайбрекът бе изключително драматичен, като видяхме няколко пропуснати мачбола и сетбола. В крайна сметка Димитров успя да затвори двубоя с 13:11 точки в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини