Неочаквано лесно начало за Рафаел Надал



Неочаквано лесно начало за Рафаел Надал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-01-2014 12:59 | Станко Димов

Рафаел Надал записа неочаквано лесна победа на старта на Australian Open. Испанецът имаше за съперник местната надежда Бърнард Томич, а очакванията към двубоя на „Род Лейвър Арина” бяха големи. За жалост на публиката обаче, Томич получи травма в крака още в първия гейм на срещата.

Рафаел Надал спечели първия сет с 6:4, след като осъществи ключов пробив в 9-ия гейм. За жалост обаче травмата на Томич не му позволи да продължи двубоя и той се оттегли от корта под освиркванията на разочарованата публика.

„Съжалявам за Бърнард. Лично аз знам какво е да не можеш да довършиш двубой заради контузия. В миналото ми се е случвало няколко пъти и определено чувството е неприятно, особено когато става въпрос за домашен турнир”, коментира Надал след двубоя.

„Публиката не трябва да се сърди на Томич. Мисля, че той взе правилното решение. Когато имаш болки и не можеш да се движиш добре няма смисъл да рискуваш. Все още сме в началото на сезона. Определено не съм очаквал, че ще се класирам по този начин за следващия кръг”, призна още световният №1.

Следващият съперник пред Надал отново е представител на домакините. Това е 17-годишният Танаси Кокинакис, който на старта надви холандеца Игор Сайслинг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини