Рашид: Григор трябва да научи пътя на Големия шлем



14-01-2014 08:57 | Станко Димов

Треньорът на Григор Димитров – Роджър Рашид сподели мнението си за българина и за съвместната им работа. Както е известно двамата станаха един екип в края на миналия сезон, а още в първия им съвместен турнир Димитров успя да спечели титла.
Рано тази сутрин българинът се класира за втори кръг на Australian Open, след като успя да победи Брадли Клан с 3:1 сета.

„Харесвам го. Той е млад човек, който е научен да уважава и има огромен талант, който ще го отведе на върха. Това обаче е процес. Аз обаче имам тук предизвикателство като треньор. Той разбира много добре какво мислене искам да му вменя. Григор е младо момче и има нужда аз да му показвам пътя, особено на турнирите от Голям шлем”, каза Рашийд пред австралийския вестник The Age.

Връзката между Григор и приятелката му Мария Шарапова продължава вече повече от година, като по този повод Рашид коментира и руската тенисистка, манталитета й и влиянието, което тя оказва върху Димитров. Маша отдавна е доказано име в тениса, а гладът й за победи е пословичен.

„Мария е гладна за успехи. Тя има страхотно мислене. Тя иска да излезе на корта и да убива. Това е човек, който е много отдаден и посветен на играта. Контузиите я убиват. Тя живее, за да е на корта и затова мисля, че връзката им е много положителна. Нещата им се получават много добре”, каза още Рашид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини