Григор Димитров с успешен старт на Australian Open



14-01-2014 05:00

Григор Димитров достигна за трети път до втори кръг на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни състезател надигра американеца Брадли Клан (№93) на старта в Мелбърн след 6:7(7), 6:4, 6:4, 6:3 за два часа и половина игра.

Особено оспорван бе първият сет. Димитров пропусна няколко възможности да пробие последователно в третия и четвъртия сервис гейм на Клан. При 6:5 българинът дори пропиля сетбол. В тайбрека Гришо имаше още два сетбола, които не реализира и Брадли Клан се възползва, за да спечели с 9:7 точки.

Все пак Григор Димитров реагира бързо и реши втория сет още в самото му начало. Той проби Клан в първия гейм и това се оказа напълно достатъчно за крайното 6:4.

Третата част също бе решена от един пробив за българина. Той се случи за 4:3. Клан имаше малко по-късно възможност да го върне, но не успя. Така се стигна до второ поредно 6:4.

Четвъртият сет се разви отлично за най-добрия ни играч. Той успя да пробие още на старта за 1:0. До края Клан не издържа на напрежението и Гришо закономерно реализира втори пробив и то на нула за 6:3.

С този успех нашият състезател ще прибави и 45 точки към актива си в световната ранглиста. Във втори кръг Григор ще играе с 53-ия в света Йен-Сун Лу. 30-годишният представител на Тайван и Димитров не са играли помежду си.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА НА ГРИШО И КЛАН ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини