Джокович: Ще направя турнира в Белград един от най-добрите



Джокович: Ще направя турнира в Белград един от най-добрите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-05-2010 14:56 | Николай Драгиев

Новак Джокович обяви, че има големи амбиции за собствения си турнир в Белград, който се провежда в момента. Ноле смята да качи категорията му от "Мастърс 250" до "Мастърс 500", за да може да привлече повече топ играчи.

 

"Обожавам да играя пред родна публика. Да, турнирът не е много голям, но въпреки това ми е приятно да съм тук. На практика в Белград се подготвям вече за "Ролан Гарос", работя главно върху физиката си. Важно е да се движа по-добре по корта," сподели Новак.

 

Джокович, който заедно със семейството си организира надпреварата, смята че тя трябва да стане още по-силна и да привлича още по-добри играчи. "Нашият турнир не се е позиционирал в особено добро време, тъй като е между два "Мастърс 1000" турнири в Рим и Мадрид. Тъкмо затова повечето водещи играчи предпочитат да го пропуснат. В следващия сезон ще се опитаме да доведем по-силни състезатели. Като начало ми се иска да вдигнем статуса, трябва да стане категория "500". Ще вдигнем наградния фонд, а това ще доведе до по-голям интерес," прогнозира Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини