Григор Димитров с добър жребий в Мелбърн



10-01-2014 09:58 | Станко Димов

Жребият за основната схема на Australian Open вече е факт. Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне в първи кръг американеца Брадли Клан.

Левичарят от Калифорния заема 95-а позиция в ранглистата и има сравнително крехък опит в турнири от категорията АТР. При победа, във втори кръг Димитров ще премери сили с квалификант или Йен-Сун Лу от Тайван. При нов успех, българинът ще се класира за трети кръг, където най-вероятният му съперник изглежда Милош Раонич.

В тази част на схемата е и Хуан Мартин Дел Потро, с когото Григор може да се срещне евентуално в четвърти кръг (осминафинал), стига разбира се да стигне до тази фаза. До момента най-доброто постижение на Гришо в Мелбърн е достигане до втори кръг. Миналата година хасковлията записа загуба още на старта.

При дамите Цветана Пиронкова започва с мач срещу Силвия Солер-Еспиноса. Дребничката испанка е №79 в ранглистата, където пловдивчанката е 107-а, но от понеделник ще бъде в Топ 70. Цвети води с 2-1 победи срещу Солер-Еспиноса.

Ако спечели, във втория кръг Цветана очаква победителката от мача между №17 в схемата Саманта Стосър и Клара Закопалова. В трети кръг евентуално е възможен мач Пиронкова - №11 Ана Иванович.

ОСНОВНА СХЕМА МЪЖЕ

ОСНОВНА СХЕМА ЖЕНИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини