Следващите важни стъпки пред Димитров



08-01-2014 17:01 | Вивиен Кристи

Помолете, който и да е известен експерт да прогнозира следващото голямо явление в света на тениса и името на Григор Димитров несъмнено ще бъде сред най-често споменаваните. И има защо. Той е елегантен, атлетичен, с нарастващата популярност и естествена харизма - видима както на корта, така и извън него.

 

Въпреки големите очаквания към 22-годишния Димитров, който има две титли от юношеските турнири от Големия шлем, постиженията му в АТР турнирите се изчерпват с една титла поединично в Стокхолм, достигане до финал в Бризбейн, а в Шлема с трети кръг на "Ролан Гарос".

 

Самият Димитров не демонстрира разочарование във връзка с тази диспропорция между очаквания и реални резултати. Той се надява с назначаването на Роджър Рашид за треньор да успее да оползотвори своя потенциал.

 

"Бих казал, че той допринесе много различни неща към играта ми. Харесвам го и като човек. Той е много строг и това също помага. Знаете, винаги е хубаво да имате някой такъв на своя страна - строг, но справедлив," споделя Гришо.

 

Дотук Рашид е тренирал в кариерата си още Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга. Още в самото началото на дейността си с Димитров двамата пък триумфираха на турнира в Стокхолм, където Григор надви световния номер 3 Давид Ферер.

 

Логично обаче, амбициите за новата 2014-а са още по-големи. "Основната цел е да продължа да работя много упорито и винаги да давам 100% от това, на което съм способен. Целите, които желая да реализирам са наистина много," не крие Димитров.

 

Досега Григор Димитров най-често е сравняван заради стила си на игра с легендарния Роджър Федерер. Двамата дори успяха да се срещнат в края на 2013-а в официален двубой, спечелен от швейцареца.

 

"Беше много вълнуващо да изляза на корта срещу него и се надявам при следващия подобен случай да се представя по-силно. Въпрос на време е това да се случи в мачовете ми с играчите от топ 10," казва още Григор.

 

При всички положения много погледи са насочени тъкмо към следващите изяви на Димитров.

 

Вивиен Кристи, Tennis Magazine

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини