Анонимен германец измъчи Надал по пътя към финала



03-01-2014 19:24 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за първи финал през новия сезон. Световният №1 ще спори за трофея от турнира в Доха, Катар (АТР 250), след като се справи с 2:1 сета с квалификанта Петер Гойовчик. В отделните части 4:6, 6:2, 6:3 след два часа игра!

Въпреки, че разликата между двамата в ранглистата е цели 161 позиции, германецът измъчи максимално своя именит съперник. Още първите минути на срещата показаха, че двубоят изобщо няма да се развие по сценария на Матадора, както първоначално се предполагаше. 24-годишният германецът не само проби и поведе с 3:0 гейма, но за въпросните 3 гейма позволи на Рафа да вземе само 1 точка!

След първоначалния шок Надал успя да се събере и моментално върна пробива за 3:3. Последваха няколко спокойни минути с много равностойна игра, преди Войовчик да пробие за 6:4 и да измъкне първия сет.

Загубата на първата част мотивира пределно световния №1, който започна втория сет вихрено и след два пробива поведе с 4:0 гейма. В последствие Рафа успя да се наложи с 6:2 и изравни резултата. Заключителната трета част започна с 3 последователни пробива, а първият, който спечели подаването си, бе Матадора – 3:1.

Това се оказа достатъчно на Надал да си подпечата победата, но опонентът му заслужава пълен кредит на доверие, защото на моменти не само игра като равен с равен, но дори и превъзхождаше Надал.

Съперникът на Надал във финала ще бъде Гаел Монфис. Любопитното е, че Матадора води с 7:2 на Монфис досега, но единствените два успеха на французина са тъкмо в Доха. Рафа ще спори за втори път в кариерата си за трофея в Доха. Първият бе през 2010-а, когато на финала испанецът отстъпи пред Николай Давиденко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини