Изцяло китайски финал на турнира в Шензен



Изцяло китайски финал на турнира в Шензен
Свързани играчи
Тагове
03-01-2014 11:40 | Станко Димов

Защитаващата титлата си Ли На и Пън Шуай се класираха за финал на турнира в Шензен, Китай. Водачката в схемата Ли На се наложи с изразителното 6:1, 6:3 над младата германка Аника Бек, а в същото време 5-ата в схемата Пън Шуай достигна до финал без игра, тъй като съперничката й на полуфиналите Ваня Кинг не излезе на корта заради мускулна травма.

„Ще бъде труден двубой утре”, каза в интервюто на корта Ли На. „Двете (с Пън Шуай) сме много близки, а освен това през последната година записахме сериозен прогрес. Това обаче няма значение, очаквам с нетърпение финала”. 

Иначе днес Ли На имаше смазваща преднина пред съперничката си – 6:1, 5:0. Едва при този резултат младата германка успя да запише 3 поредни гейма на сметката си да на направи загубата си малко по-почетна.

Съботният финал ще бъде едва вторият в историята, в който за трофея ще спорят две китайски състезателки. До момента Ли На води с 5:1 победи над Пън Шуай в директните двубои. Само на територията на Китай преднината на Ли На е 4:0 победи.

Ако успее да спечели в събота, Ли На ще защити титлата си от миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини