ВИДЕО: Григор Димитров стана спасител на плажа



31-12-2013 10:46 | Станко Димов

Григор Димитров определено може да счита за един от новите любимци на феновете на тениса по цял свят. Затова ясно говори фактът, че българинът е канен за все повече мероприятия извън корта, като изключение не направиха и организаторите на турнира в Бризбейн.

За няколко часа Гришо влезе в ролята на спасител на плажа, след което сподели по този повод следното: „Плувните ми умения не са най-добрите на света, но са достатъчно, за да не се удавя. Днес се опитах да се забавлявам на плажа, след което отидох на корта за поредната си тренировка. Искам да бъда готов напълно за утрешния ми двубой”.

Както е известно българинът ще се изправи срещу Марин Чилич в мач от втори кръг, а залогът е участие на четвъртфинал в Бризбейн.

Запитан за състоянието на тениса в момента, българинът сподели следното: „Определено играта се промени много през последните години. Виждате, че в момента по-възрастните състезатели се справят много добре, защото имат огромен опит зад гърба си. Не е лесно. Като цяло не е лесно да се конкурираш с най-добрите всяка седмица. В наши дни играта стана много физическа и сега най-важното е да запазиш постоянство, както и разбира се да се опазиш от контузии, за да отидеш на следващото ниво”.

Григор също така призна, че голямата му цел през сезона ще бъде силно представяне в турнирите от Големия шлем. „Това е едно от най-големите предизвикателства пред мен и моя екип засега. Определено Уимбълдън е мястото, където искам да достигна до втората седмица на турнира, но защо да не го направя и тук в Мелбърн?!”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини