Пийт Сампрас: Надал е фаворит за Australian Open 2014



25-12-2013 14:01

Легендарният Пийт Сампрас изрази мнение, че през 2014-а година отново основните титли в мъжкия тенис ще се разпределят между Новак Джокович и Рафаел Надал.

В случая Сампрас отдава леко предимство на Надал, който според него се намира в по-добра физическа форма.

"Джокович и Надал са с известно предимство спрямо останалите. Разбира се не може да отпишем Федерер и  Мъри. За Australian Open много ще зависи от физическото състояние на играчите. Джокович има своите шансове, но Надал е в отлична форма и ще бъде много труден за побеждаване.

"В момента Надал и Джокович са изключително равностойни на всички нива. Разликата в техен сблъсък би дошла от съвсем малките неща. Така например във финала на US Open ми се стори, че Ноле е малко психологически уморен и това сякаш се оказа от голямо значение," коментира Сампрас.

"Харесва ми да наблюдавам Надал и неговото поведение на корта. Рафа винаги вярва в своя успех и дори и от най-трудните ситуации успява бързо да се измъкне. Психологическата му устойчивост заедно с физическата му форма го отличават и той е чудесен пример за младите.

"Сигурен съм, че Надал ще постигне отлични резултати през 2014-а. Същото важи и за Джокович, който е изключителен боец," допълва американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини