Григор Димитров: Пожелавам си да завърша 2014-а на финалния "Мастърс"



24-12-2013 12:40

Григор Димитров даде любопитно интервю пред аржентинското издание "Ревиста Грип", в което коментира редица теми. Вижте най-интересното от него:

Трябва да е досадно непрекъснато да бъдеш сравняван с Федерер?
- Да, разбира се. Няколко години всички говореха по този начин за мен и правеха подобни коментари. Това ме ласкае, но определено стана дразнещо. Искам да бъда разпознаван заради моята индентичност и стил. Надявам се един ден тези сравнения да спрат.

Кои са другите играчи, на които си се възхищавал?

- Другите, които много съм харесвал са Пийт Сампрас и Андре Агаси, които следях в детството си. Те са мои идоли и винаги ги гледах. Разбира се като игра най-близък до мен е Роджър, тъй като и двамата играем бекхенд с една ръка. Той е най-великият за всички времена.

От известно време твоите изяви са следени много внимателно и всички смятат, че ще бъдеш един от водещите играчи за в бъдеще. Усещаш ли допълнително напрежение в тази връзка?
- Да, разбира се. Опитвам се да се справя с тези допълнителни очаквания. Важно е да не обръщам внимание на подобни неща и да гледам позитивно. Винаги ще има хора, които ще се отнасят така, но аз съм подготвен. Също така е важно сам да си поставям високи цели.

Започна да се изкачваш в ранглистата и да постигаш по-убедителни резултати. Каква е следващата стъпка в твоята кариера?

- Определено смятам, че подобрих някои аспекти от играта ми. Работих много сериозно и постигнах някои свои цели. Ранглистата се променя всяка седмица, но най-важното е да постигна максимално постоянство и то не само в мачовете ми, но и за цели турнири. Това ми се струва като най-важното, за да се изкача на още по-високо ниво.

Ти си сред едва няколко млади играчи, които успяха да пробият сред най-добрите. По твое мнение защо стана толкова трудно за младоците да пробият и да достигнат най-високо ниво?
- Тенисът се променя през годините. За млади играчи като мен, Давид Гофен и Райън Харисън стана по-трудно. Не мога да не включа Милош Раонич, защото той е вече в топ 20 и показва добро постоянство. Смятам, че нашите най-добри резултати могат да се очакват в следващите две три години, но това не е нещо, което може да се прогнозира. Сега на върха са предимно по-възрастни и опитни състезатели.

Как започна да се занимаваш с тенис?

- Започнах да играя от съвсем малък. Бях на две или три години. Произхождам от спортно семейство - майка ми е бивша волейболистка, а баща ми е мой треньор от самото начало. Иначе съм от много малък град. Родителите ми винаги са ме подкрепяли, а аз винаги съм искал да стана тенисист и това бе моя мечта.

По какъв начин се промениха очакванията спрямо теб в България в последно време?
- Не живея в България от 14-годишен. В детските си години имам страхотни спомени от турнири в моята страна, независимо от трудните времена. Не беше лесно да израсна като играч в България, но аз преодолях това.

Какво постижение в края на сезона ще те удовлетвори през 2014-а?
- Да бъда на финалния "Мастърс" в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини