Федерер: Загубата на Уимбълдън е най-голямото ми разочарование



20-12-2013 12:01

Роджър Федерер признава, че изминаващата 2013-а е една от най-трудните за него в кариерата му. Въпреки това швейцарецът е уверен във възможностите си и е оптимист за новия сезон.

"Беше много трудна година. Загубата на Уимбълдън бе едно от най-големите ми разочарования изобщо. Отидох в Лондон, вярвайки че мога да спечеля титлата. Оттам започнаха и други проблеми," отчита той.

"Няма причина да не подобря нивото си на игра през 2014-а и да постигна някои големи победи. Не съм забравил как се играе тенис. Все пак бях номер 1 в края на 2012-а, а сега, когато проблемите ми с гърба отшумяха също демонстрирах по-високо ниво. Играх финал в Базел и полуфинали в Париж и Лондон. Победих няколко играчи от топ 10 без да показвам най-добрия си тенис," анализира Федерер.

2014-а година Федерер ще стартира на турнира в Бризбейн, след което ще участва на 15-ия си пореден Australian Open.

"Искам да спечеля поне пет титли през 2014-а. Разбира се турнирите от Големия шлем и "Мастърс 1000" сериите ще са ми приоритет. Вече не мисля толкова за ранглистата, след като не съм номер 1. Все пак е добре да съм в топ 4, за да съм поставен по-високо в топ турнирите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини