Григор Димитров с най-много гласове за „Спортист на годината”



18-12-2013 14:08 | Станко Димов

Григор Димитров остана на второ място в традиционната анкета „Спортист на годината”. Най-добрият български тенисист в историята бе изпреварен от световния и европейски шампион по борба свободен стил Иво Ангелов.

След като организаторите на анкетата публикуваха окончателният резултат стана ясно, че борбата за лидерската позиция тази година е била повече от оспорвана. Ангелов печели с 1392 точки, докато тези на Гришо са 1331, или с точно 61 по-малко.

Как се образуваше точкуването? Всеки от гласувалите в анкетата журналисти трябваше да подреди своя челна десетка, като първият получава 10 точки, вторият 9 и т.н.

За справка, третият на почетната стълбица Кубрат Пулев е далеч назад с 961 точки. От резултатите става ясно, че Григор Димитров е бил спортистът, който е попаднал в десетката на най-много журналисти – 157. Иво Ангелов е бил включен в класацията от 154 представители на медиите.

Иначе очаквано и тази година родният тенис бе представен от двама състезатели. Освен Димитров, точки в анкетата получи и Цветана Пиронкова, която остана на 34-о място с едва 14 точки. За пловдивчанката са гласували 6 журналисти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини