Федерер създаде мениджърска агенция - Григор се присъединява



12-12-2013 17:40

Роджър Федерер съвместно със своя дългогодишен мениджър Тони Годсик са създали компания, която да представлява интересите на швейцареца, а също и на други топ тенисисти. Тя ще се казва "Team8".

От сега е ясно, че към новата агенция ще се присъедини световният номер 5 Хуан Мартин дел Потро. Считано от 1 януари това ще направи и Григор Димитров, който бива определен от местните специалисти като един от младите състезатели с най-голям потенциал.

Самият Тони Годсик е отказал да потвърди кои имена ще се присъединят към "Team8", но уточнява че иска новата компания да бъде "бутикова" и да работи само с отбрани имена.

"Нашето желание е да създадем агенция, в която да работим с малко, но наистина знакови спортисти. Повечето от другите компании опитват да подпишат с множество играчи още като юноши, надявайки се част от тях да постигнат големи успехи. Ние няма да действаме така," коментира Годсик, който през годините е работил за имена като Моника Селеш, Линдзи Дейвънпорт, Анна Курникова и Томи Хаас.

"Аз мога да продавам Роджър Федерер доста добре, но никой не може да направи това по-добре от самия Роджър Федерер. Винаги съм му казвал: "Ти си изключително успешен на корта, но съм сигурен, че можеш да бъдеш още по-успешен, когато спреш с тениса", допълни той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини