Григор Димитров ще получи "Спортен Икар"



11-12-2013 16:24 | Станко Димов

Най-силният български тенисист Григор Димитров ще получи "Спортен Икар" за 2013 година в категорията "за впечатляващо представяне". Това обявиха от фондация "Български спорт", която организира проявата за 22-и път. Самата церемония по награждаването ще се състои на 18 декември от 11.00 часа в Археологическия музей в столицата.

Награждаването се организира съвместно с Българския олимпийски комитет и ще премине под патронажа на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева. Димитров вече е бил лауреат на "Спортен Икар". През 2008 година той получи сатуетката, дело на Христо Христов, като най-проспериращ млад спортист.

Световният и европейски шампион по борба класически стил в категория до 60 килограма Иво Ангелов беше определен за носител на "Спортен Икар" за постижение на годината. За отбор на годината е избран мъжкия национален отбор по волейбол, а за шампионско дълголетие е отличена състезателката по художествена гимнастика Силвия Митева. За пробив в световния спорт награди ще получат Станимир Беломъжев (ски-ориентиране) и Владимир Дубов (борба).

За най-проспериращи млади спортисти са определени Елица Иванова (борба), Габриела Петрова (лека атлетика), Борислава Дамянова и Ивайло Иванов (джудо) и Мирослав Кирчев (кану-каяк).

За достойно представяне са отличени спортистите-ветерани от Българската мастърс федерация, които спечелиха 23 златни, 10 сребърни и 16 бронзови медала на Световните мастърс игри в Торино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини