Перфектен Надал в Лондон, Вавринка се добра до полуфиналите



09-11-2013 00:27 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава с отличното си представяне на финалите на АТР в Лондон. В последен мач от Група „А”, световният №1 се наложи с 6:4, 1:6, 6:3 над Томаш Бердих в двубой, който продължи близо два часа.

Най-щастлив от успеха на испанеца със сигурност е бил Станислас Вавринка, който заема второто място в групата и се класира за полуфиналите. По-рано през деня швейцарецът се наложи с 2:1 сета над Давид Ферер, но имаше нужда от „помощта” на Надал, за да продължи напред в турнира.

Иначе тази вечер Рафа направи страхотен мач, с изключение на втория сет, когато бе бледо копие на себе си. В него испанецът изоставаше с 0:5 гейма, като рискуваше дори да отнесе „лешник”. В заключителната трета част обаче Надал осъществи един решителен пробив, с който си гарантира третата победа в групата.

В събота ще се изиграят последните две срещи от Група „В”. Голямото дерби е от 16:00 часа, когато на корта излизат Хуан Мартин дел Потро и Роджър Федерер.

Победителят от този двубой ще се класира за полуфинал. Вторият мач е по-скоро протоколен – Новак Джокович, който е сигурен за продължаването си напред в турнира, се изправя срещу сигурния отпаднал Ришар Гаске. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини