Джокович взе своята 15-а победа над Федерер (видео)



06-11-2013 00:27

Новак Джокович постигна своята 15-а победа над Роджър Федерер. Така той стартира по най-добрия начин участието си в група "В" на финалния "Мастърс" в Лондон. В отделните части Джокера се наложи с 6:4, 6:7(2), 6:2 за над два часа битка.

Първият сет бе равностоен особено в началните геймове, в които и двамата вземаха подаванията си сравнително убедително. При 4:4 Федерер първи стигна до точка за пробив. Той обаче я пропусна заради лековата грешка и след това Ноле затвори в своя полза за 5:4.

Това в крайна сметка се оказа фатално за швейцареца. Той не сервира убедително в този момент и се стигна до 15:40 или иначе казано два сетбола за Джокович. Федерер спаси първата след хубаво разиграване и отличен форхенд, който не остави шанс на съперника. При втория сетбол обаче ФедЕкспрес допусна непредизвикана грешка и така загуби тази част.

Общо Федерер допусна 15 непредизвикани грешки за тези 10 гейма при само 7 за Новак. Интересното е, че в предходните 30 двубоя помежду им Федерер никога не е обръщал след загубен първи сет.

Втората част също започна по-добре за Джокович. При 1:0 той първи имаше шанс да пробие, но Федерер реализира отличен форхенд, за да се спаси, а след това изравни 1:1. При 2:2 двамата направиха няколко добри разигравания, а в решителния момент Федерер получи възможност за пробив след чудесно изпълнение от бекхенд. Джокович допусна грешка от бекхенд и бе пробит за 3:2. Следващият шести гейм бе много любопитен. Джокович пропусна една точка за пробив, а при втората Федерер се предаде с двойна грешка.

Швейцарецът не се притесни и успя да пробие на нула за 4:3 след няколко добри отигравания и грешки на Новак. Ситуацията обаче отново бързо се промени. При 5:4 той сервираше за сета, пропусна сетбол и Джокович проби при втория си шанс - 5:5. В крайна сметка логично се стигна до тайбрек. Там Федерер направи поредица отлични изпълнения и убедително затвори със 7:2 точки за общо 70 минути игра.

В решителния трети сет Джокович стартира по най-добрия възможен начин - с пробив на нула! Още във втория гейм Федерер пропусна възможност да върне този пробив и така Новак затвърди аванса си - 2:0. Джокович реализира и втори пробив за 4:1 и взе повече от убедителен аванс. В крайна сметка той затвори след 6:2 с нов гейм на нула.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини