Халеп на финал след впечатляващ обрат над Иванович



02-11-2013 19:29 | Станко Димов

Симона Халеп е първата състезателка, която си осигури място на финал на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Това стана факт, след като румънката надви Ана Иванович с 2:6, 6:1, 6:3. Особено драматична бе последната част, в която Халеп изоставаше с 0:3 гейма след 2 пробива, но въпреки това намери начин да обърне развоя на двубоя в своя полза.

„Много съм щастлива, че съм на финал. Изпитвам болки в крака, но в този момент емоциите са толкова големи, че нищо друго няма значение. Надявам се да се възстановя за финала утре”, коментира Халеп в интервюто на корта.

На трибуните на „Арена Армеец” за първия полуфинал пък имаше приблизително 6 000 зрители. Нейната съперничка в неделния финал ще бъде определена от двубоя Саманта Стосър – Анастасия Павлюченкова.

Двубоят започна с изключително равностойна игра, като само първите 3 гейма продължиха близо 15 минути. Първата, която успя да се справи с подаването на съперничката си бе Симона Халеп, която с форхенд върху линията поведе с 2:1. Това обаче се оказа последният момент в сета, в който румънката спечели гейм. Иванович записа супер серия и след 37 минути поведе в резултата с 6:2.

В паузата между сетовете Симона Халеп поиска медицински тайм-аут заради проблеми в гърба. Болките обаче явно не са били сериозни, тъй като във втория сет Халеп взе тотална доминация на случващото се на корта. Румънката вдигна сериозно процента на вкаран първи сервис, започна да се движи още по-добре на корта и след 6:1 прати двубоя в решителен сет.

С началото на третата част силите на корта, поне що се отнася за резултат, отново се промениха. Ана Иванович успя да пробие на два пъти сервиса на Халеп и поведе с 3:0, с което направи огромна крачка към крайния успех. Поставената под №1 обаче не се предаде и успя да върне и двата пробива, след което поведе с 4:3 след сервис-гейм на 0.

Важно е да се отбележи, че в това време Ана Иванович имаше физически проблеми и дори поиска медицински тайм-аут. В последните минути ударите на Иванович започнаха все по-рядко да попадат в корта и логичното се случи – 6:3 за Халеп и място на финал.

Така в неделя Халеп ще се опита да спечели шеста титла за сезона. Ако това се случи, то румънката ще прогресира до №11 в ранглистата на WTA.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини