Федерер надви Дел Потро - предстои класика с Ноле (видео)



01-11-2013 19:10

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Париж. За целта той надигра Хуан Мартин дел Потра след 6:3, 4:6, 6:3 за близо два часа битка.

За Федерер това бе първа победа над играч от топ 10 от януари насам и общо втора за сезона.

Първата част завърши за само 30 минути след 6:3 в полза на Федерер. Той загуби едва две точки на свой първи сервис и с един пробив си осигури неговото спечелване.

Ситуацията се обърна в края на втория сет. При 5:4 за Дел Потро Федерер сервираше, но допусна поредица непредизвикани и така аржентинецът успя да изравни общия резултат.

Федерер започна по-добре решителния трети сет. Той проби проби на нула за 3:2, но Дел Потро не се притесни и го върна веднага за 3:3. Все пак Федерер демонстрира класата си спечели оставащите три гейма до края на двубоя за своята 43-а победа през сезона.

В спор за място на финал Федерер ще срещне втория поставен Новак Джокович. Дотук Федерер води с 16:13 в преките им мачове, а последният им такъв бе на миналогодишния "Мастърс" в Лондон, когато Ноле се наложи във финала със 7:6, 7:5. Само на твърди кортове швейцарецът води с 12:9 победи.

ВАШАТА ПРОГНОЗА - ФЕДЕРЕР ИЛИ ДЖОКОВИЧ?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини