Григор Димитров загуби от Дел Потро в Париж



31-10-2013 15:17 | Станко Димов

Григор Димитров загуби от Хуан Мартин дел Потро в осминафиналите на „Мастърс 1000” турнира в Париж. Аржентинецът се наложи в отделните части 3:6, 6:3, 6:4.

Това бе втора загуба на Гришо от този съперник. По-рано през сезона те играха на полуфинал на турнира в зала в Ротердам, а Дел Потро се наложи с 6:4, 6:4 и в последствие спечели турнира.

Любопитно интервю - Гришо: Най-добрият ми мач бе срещу Ноле, мечтая да играя с Агаси

С достигането си до трети кръг в Париж, Григор Димитров си гарантира 90 точки за ранглистата.

ОСНОВНА СХЕМА В ПАРИЖ

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ (Димитров сервира първи):

1:0 - Две непредизвикани грешки в началото на Гришо и се стигна до ситуация 15:30. След това обаче той намери първия си сервис и си взе откриващия гейм без повече затруднения.

1:1 - Аржентинецът печели на нула. Той използва максимално ефективно сервиса си и не срещна проблеми.

2:1 - Григор също отговаря с нулев гейм след поредица много добри начални удари.

3:1 - Българинът се стреми да играе максимално разнообразно и така да затруднява високия аржентинец. Димитров спечели за 15:30 най-дългото разиграване в мача след поредица чудесни изпълнения и получи аплодисменти от взискателната местна публика. Малко по-късно Гришо заслужи точка за пробив със спечелено дълго разиграване. В решителния момент Дел Потро пък помогна с непредизвикана грешка и пробивът е факт!

4:1 - Григор Димитров без проблеми затваря своя сервис гейм и затвърждава пробива. Дел Потро пък поиска помощ от физиотерапевт заради проблем в рамото.

4:2 - Григор получи нова възможност за пробив при 30:40. Аржентинецът обаче я спаси след хубав сервис. В крайна сметка Дел По не допусна отново да загуби подаването си.

5:2 - Пореден нулев гейм за Григор Димитров, който завърши и с ас.

5:3 - Дел Потро сервира добре и въпреки някои трудности успява да затвори. Само 27 минути от началото на срещата.

6:3 - Първата точка в гейма бе може би най-дългата в този сет. Българинът в крайна сметка я спечели с прекрасен форхенд по правата. След това той нямаше проблеми да приключи сета в своя полза и той е все по-близо до четвъртфиналите.

- След края на първата част Дел Потро отново се съветва с физиотерапевтите на корта относно своето физическо състояние.

ВТОРИ СЕТ (Дел Потро сервира първи):

1:0 - Дел Потро започва повече от убедително втория сет и печели без никакви проблеми за начало на втория сет.

1:1 - Поредица от грешки на Григор Димитров и се стигна до възможности за пробив при 15:40 в полза на Дел По. И двете бяха спасени с шестия и седмия в мача ас на Гришо! След това той не допусна повече неточности и изравнява резултата.

2:1 - Кулата от Тандил печели на нула подаването си.

2:2 - Двамата започнаха с няколко дълги разигравания от по около 20 удари. Дел Потро бе по-убедителен стигна до нови две точки за пробив - 15:40. И отново - ГРИГОР ГИ СПАСИ С ДВА ПОРЕДНИ АСА! По подобие на предишния му сервис гейм той пак успя да се измъкне и изравнява.

3:2 - В последните минути Дел Потро вдигна нивото си на игра и пак печели с лекота. Той реализира и няколко отлични, типични за него форхенди.

4:2 - Поредица грешки на Димитров и неговият съперник пробива на 15. Определено аржентинецът се разигра в този втори сет.

5:2 - Григор Димитров направи няколко хубави изпълнения и поведе с 30:15. След това обаче Дел Потро подобри сервирането си и затвори сравнително лесно.

5:3 - Хубави ретури на Дел Потро и той стигна до 30:15 или само на две точки от спечелването на сета. Григор обаче намери първия си сервис и обърна до 40:30. Двойна грешка на българина, а след това прекрасен минаващ удар за Дел Потро и той получи първи сетбол. Гришо го спаси с изумително воле на мрежата, за което бе поздравен лично от Дел Потро и с бурни аплодисменти от трибуните. Гейм за сервиращия.

6:3 - Майсторски сервиси на Дел Потро и той изравнява резултата в сетовете. 70 минути игра от началото на двубоя.

ТРЕТИ СЕТ (Димитров сервира първи):

1:0 - Григор Димитров започва с убедително сервиране и заслужено повежда 40:0. Геймът завърши с майсторски минаващ удар от бекхенд на българина спрямо излезлия на мрежата двуметров опонент.

1:1 - Оспорван гейм. Двамата направиха няколко поредни хубави разигравания и се стигна до равенства при 30:30 и 40:40. Все пак Дел Потро пласира няколко добри сервиси и се спаси.

2:1 - Гришо отново повежда. Двамата направиха няколко хубави изпълнения, а българинът пак бе аплодиран за отлична къса.

2:2 - Дел Потро бе убедителен и затваря на 15 като си помогна и със системата "Ястребово око" в едно от разигравания.

3:2 - Отличен Григор и той затваря на нула.

3:3 - Подобаващ отговор за Дел Потро и той също отговаря с гейм на нула. От трибуните се чува и българската агитка, която подкрепя Гришо.

4:3 - Димитров отново впечатлява при начален удар и прави втори пореден сервис-гейм на нула.

4:4 - Аржентинецът сервира при 77% първи сервис и не среща никакви проблеми като отново изравнява резултата в геймовете.

4:5 - Поредица елементарни грешки на Григор Димитров и Дел Потро пробива на 15. Аржентинецът ще сервира за мача.

4:6 - Бившият шампион от US Open не срещна проблеми и затвори без проблеми гейма, а с това приключи и мача в своя полза. Той ще играе в следващата фаза срещу Роджър Федерер или Филип Колшрайбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини