Григор Димитров с пореден успех в Париж



30-10-2013 21:42 | Станко Димов

Григор Димитров надигра Фабио Фонини в двубой от II кръг на „Мастърс 1000” турнира в Париж. В отделните части българинът се наложи с 6:3, 5:7, 6:2. Така той си върна на италианеца за загубата от него по-рано този сезон в Сидни.

Общо в мача зрителите видяха рядко срещаните при мъжете 14 пробива, а 8 от тях бяха в полза на Гришо.

Димитров си гарантира 90 точки за ранглистата, а в спор за място на четвъртфинал ще срещне Хуан Мартин дел Потро. До момента аржентинецът е спечелил единствения им двубой. Това стана тази година на турнира в Ротердам, а Дел По спечели с 6:4, 6:4. В холандския град условията на игра са подобни - хард корт в зала.

Любопитно е да се отбележи, че Дел Потро, който днес надигра с 6:4, 7:6 Марин Чилич, има шанс да достигне до номер 3 в ранглистата при титла от този турнир.

Битката Димитров - Дел Потро ще бъде в четвъртък не преди 15,30 часа българско време.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:

0:1 - Пробив за Фабио Фонини още на старта на двубоя. Григор не сервира убедително и направи няколко леки грешки, от които италианецът се възползва.

1:1 - Българинът веднага връща пробива! Той направи няколко добри изпълнения и стигна до 40:15. Фонини спаси първата възможност, но след това допусна непредизвикана грешка. Резултатът е изравнен.

2:1 - Много по-убедителен втори сервис гейм за Димитров. Той сервира доста добре, а в единственото по-дълго разиграване направи отличен минаващ удар от бекхенд спрямо излезлия на мрежата италианец.

2:2 - Григор взе аванс от 30:15, но след това допусна две леки грешки от бекхенд и Фонини обърна до 40:30. Италианецът пропусна първия си геймбол, след като сбърка воле на мрежата, но след това не сгреши при втория.

2:3 - Грешките в играта на Григор Димитров продължават, а пресметливият италианец играе без рискове. Гришо допусна поредица неточности и се стигна до 0:40. Фонини пропусна първата възможност, но при втората проби за втори път!

3:3 - На старта на шестия гейм Димитров направи прекрасен лоб за първата точка. Фонини направи две поредни непредизвикани грешки и пак се стигна до 15:40. Българинът реализира още първата след прекрасен минаващ удар от бекхенд! Дотук четири пробива в първите шест гейма.

4:3 - Отново не съвсем лесен гейм за сервиращия. При начален удар на Гришо се стигна до ситуация 30:30. Българинът най-после намери първия си сервис след това и с лекота спечели оставащите две разигравания.

- В този момент Фонини поиска лекарска помощ заради проблем в гърба. На корта е физиотерапевт, който го масажира.

5:3 - Фонини отново не успява да спечели своя сервис гейм и отново е пробит. Италианецът допусна и няколко нетипични за играта му грешки. Така неговият опонент ще сервира за спечелването на сета.

6:3 - Най-после повече от убедителен Григор на свой сервис! Той печели на нула и затваря първия сет.

ВТОРИ СЕТ, Фонини сервира първи:

0:1 - Григор Димитров започна по-убедително този първи гейм от втората част и се стигна до две поредни точки за пробив при 15:40. Фонини ги спаси след добро сервиране. След това обаче Григор получи трети шанс и в този момент Фонини допусна двойна грешка.

0:2 - Две поредни двойни грешки на Димитров доведоха ситуацията в гейма до 30:40 и точка за пробив в полза на Фабио Фонини. Българският състезател този път ликвидира опасността след хубав сервис и отличен форхенд при втория удар. Последва обаче ТРЕТА двойна грешка в гейма и Фонини имаше още един шанс. Той обаче пак го пропиля, след което започна да подритва ракетата си на корта. Григор затвърждава пробива и печели шести пореден гейм.

1:2 - Най-после Фонини прекъсна негативната си серия и се разписва във втората част. Това обаче можеше и да не се случи, тъй като Григор имаше нови два шанса да пробие, които обаче пропиля. След това Фонини отново се съветва с физиотерапевта на корта за проблемите си.

2:2 - Пробив на нула за Фонини след нова поредица елементарни грешки на Григор.

2:3 - Фонини спечели 12 от последните 13 разиграни точки и за първи път повежда във втория сет.

3:3 - Серия отлични сервиси и Григор Димитров печели подаването си на нула.

3:4 - Италианецът допусна поредица нетипични за него грешки и се стигна до 15:40 в седмия гейм. Първата точка за пробив Фонини спаси с отлично воле, а втората с хубав сервис. След обаче Фонини направи две непредизвикани грешки и Григор пробива пак.

5:4 - Нова поредица грешки от страна на Григор Димитров и това позволява на Фонини не само да върне пробива, но и да стигне до 5:4. Така българинът ще сервира за оставане в сета.

5:5 - Димитров най-после намери първия си сервис и успешно сервира за оставане във втория сет.

6:5 - Фонини направи две непредизвикани грешки за 0:30. В този момент той пласира отличен форхенд, а след това и хубаво воле за 30:30. Два хубави сервиса последваха и Фонини си осигури минимум тайбрек.

7:5 - Нов труден гейм за Григор, в който той на два пъти поиска видео-повторение със системата "Ястребово око". И двете той загуби. Фонини се възползва от колебанието на българина, достигна сетбол, който също спечели.

ТРЕТИ СЕТ, Фонини сервира първи:

1:0 - Италианецът взе гейма си след няколко добри сервиси в неговия край.

1:1 - Григор Димитров печели на нула.

1:2 - При второто си подаване в този сет Фонини допусна нетипична непредизвикана грешка, а след това Гришо спечели продължително разиграване за 30:0 в своя полза. Два добри начални удари доведоха ситуацията до 30:30. Григор дочака своя шанс и спечели следващите две точки, което му осигури пробив. Решителното разиграване завърши с елементарна грешка на Фонини на мрежата.

1:3 - Безпроблемен гейм за Димитров, който пак печели на нула.

1:4 - Фонини тотално свали гарда и се стигна до 0:40. Безпроблемен пробив за българския състезател и той е съвсем близо до крайния успех и двубой с Хуан Мартин дел Потро.

2:4 - Поредица грешки на сервиращия Григор за 0:40 в този шести гейм. Българинът спаси две от тях, но при третата направи нов подарък на своя опонент.

2:5 - Фонини спаси три поредни точки за нов пробив и от 0:40 изравни за 40:40. Гришо не се смути и при четвъртия си шанс, отново проби. Местната публика на няколко пъти пък освирка Фонини, който по не особено приятен за окото начин изразява недоволството си и хвърля ракетата си по корта.

2:6 - Сервирайки за мача Гришо се измъкна от ситуация 15:30 и се класира за място в трети кръг, където го очаква Хуан Мартин дел Потро! При поздрава на мрежата италианецът не особено колегиално едва подаде ръка на Димитров. След това публиката освирка Фонини, който през целия мач недоволстваше от различни неща.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини