Димитров: Натрупах ценен опит в двубоя с Федерер



29-10-2013 16:04 | Станко Димов

Пресконференция на Григор Димитров след победата над Микаел Льодра в Париж.

- Пропусна много възможности през първия сет. След като го загуби какво ти мина през главата?
- Имах прекалено много възможности през първия сет. Никога не е лесно да играе срещу Микаел, особено в Париж. Чувствах се много добре на корта и след като загубих първата част не се отчаях. Просто се опитах да остана в двубоя. След това започнах да разчитам по-добре неговия начален удар и започнах да правя по-добри ретури, заради което получих възможност да затворя двубоя.

- Как се чувстваш, когато играеш срещу състезател, който разчита на сервис-воле?
- Обичам да играя срещу такъв тим играч, но никога не е лесно. Трябва да внимаваш през цялото време и да се възползваш от положенията, които ще се открият пред теб. Имах толкова много възможности през първата част, но не ги изиграх правилно. Но това беше един отличен двубой като за начало на турнира, върнах се след сет пасив, което е добре за самочувствието ми.

- Говорейки за психологическата издържливост, това ли е нещото, на което наблегнахте с новия ти треньор Роджър Рашид?
- С него сме екип от едва 2 седмици, така че е рано да говорим за някакви резултати. Работим върху основни неща, върху запазването на концентрацията и още други неща на корта. Засега всичко е много приятно и се надявам, че ще направим една добра подготовка за новия сезон.

- След като участва на турнирите в Стокхолм и Базел, чувстваш ли се достатъчно свеж и за този в Париж?
- Да. Освен това идеята, че това е последният ми турнир за сезона ми дава допълнителна мотивация да остана в турнира и да покажа най-добрия си тенис. Разбира се, че усещам и умората от сезона, както и болки тук и тук. Трудно е когато се събудиш сутрин, но това е нашата работа. Ако искаш да направиш нещо добро на корта и да пробиеш, няма как да мислиш за тези неща.

- Предстои двубой с Фабио Фонини....
- Определено няма да се бъде лесен двубой. Той се справя добре през целия сезон. Той е страхотен боец, удря топката много добре, така че определено няма да ми бъде лесно. Но аз имам своите шансове. Просто трябва да бъда достатъчно силен и да играя добре, останалото само ще дойде.

- Какво ти мина през главата, когато в Базел се изправи срещу идола си Роджър Федерер?
- Не е лесно да се играе срещу него, но аз знаех какво да очаквам. Понякога успявах да разгадая играта ми, очаквах да направи конкретни удари. Просто трябва да забравиш, че играе срещу своя идол, защото момчето от другата страна на корта също иска победата колкото и ти. Когато си на корта подобни мисли не трябва да минават през главата ти. Като цяло натрупах ценен опит от този двубой. Надявам се, че следващият двубой ще се получи още по-добра битка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини