Гришо запазва рекордната си позиция, Цвети е 119-та



28-10-2013 10:17 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запазва своето 22-ро място в новото издание на световната ранглиста. Гришо се изкачи до това рекордно за себе си и за България място след титлата в Стокхолм през миналия уикенд. В Базел Димитров защити точките си от миналата година и към момента разполага с актив от точно 1500.

 

През тази седмица българинът ще участва и на последния си турнир за годината - този в Париж от сериите "Мастърс" 1000. От него Гришо има да защитава 70 точки, след като през миналата година записа две победи в квалификациите и една в основната схема, но загуби от Хуан Монако във втори кръг.

 

Първият съперник на Гришо във френската столица е Микаел Льодра, а за да подобри представянето си от 2012 година ще трябва освен него да надиграе и Фабио Фонини. Това ще го изпрати в трети кръг, където по всяка вероятност го очаква намиращият се в отлична форма и шампион от Базел Хуан Мартин дел Потро.

 

Далеч от тези върхове по отношение на мястото си в класацията е първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която през новата седмица отстъпва с една позиция и вече е №119 в света. Цвети обаче ще участва в Турнира на шампионките през и има добър шанс да се завърне в топ 100.

 

По отношение на останалите ни представители в тура, втора ракета на България при мъжете вече е Димитър Кузманов, който заема 428-мо място в света. Тихомир Грозданов е 461-ви, а Димитър Кутровки 548-ми.

 

Втора ракета при жените е Диа Евтимова, която се изкачи с 10 позиции след титлата си в Бургас и измести Елица Костова. Евтимова е 296-та, а Костова е под №299. Следват ги Изабела Шиникова и Александрина Найденова.

 

В Топ 10 при мъжете няма промени, но по време на турнира в Париж могат да се случат доста неща, включително и смяна на водача. Към момента Рафаел Надал води с 550 точки пред Новак Джокович. За да го измести, сърбинът трябва да спечели трофея, а Рафа да отпадне преди финала.

 

При жените Серина Уилямс категорично завършва сезона като №1 с над 5000 точки преднина пред Виктория Азаренка. Под №3 застава финалистката от Истанбул Ли На, която измества с една позиция назад Мария Шарапова и Агниешка Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини