Стефан Цветков: Постижението на Григор е безценно



27-10-2013 13:41 | Станко Димов

Президентът на БФТ Стефан Цветков очаквано засипа със суперлативи най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който наскоро спечели първата си титла на ниво АТР. Цветков коментира и загубата на Гришо от Федерер на турнира в Базел.

„Според мен той влезе в този мач по-емоционално, във втория сет имаше и 3 сетбола. Все пак загуби от Федерер, при това в родния му град Базел, нищо фатално няма. Предстои му още много работа, пожелавам му да бъде здрав”, коментира Цветков в ефира на bTV.

Президентът на БФТ коментира и премията от 100 000 лева, която Гришо ще получи от Министерството на спорта за подготовка за Олимпийските игри в Рио през 2016-а.

„Това, което прави Григор за България по света е безценно. Уважението, което получава от другите играчи, от треньори, това говори достатъчно. За нас като федерация основна цел и желание е тенисът да стане първа категория спорт. Да станем атрактивни за спонсорите”.

Цветков каза също, че спорен него Гришо може да влезе в Топ 10 съвсем скоро. „Има възможности и талант за Топ 10. Когато ще влезе там не мога да гадая, но усилено върви натам. Пожелавам му догодина да изпълни целта си”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини