Федерер: Григор е добър, ще ме бие в бъдеще



26-10-2013 11:52 | Станко Димов

Роджър Федерер се изказа ласкаво за Григор Димитров след двубоя между двамата в Базел снощи. Както е известно швейцарецът се наложи с 2:0 сета (6:3, 7:6) и достигна до полуфинал на турнира пред родна публика.

"Тази вечер бе една от тези, в които успях да спечеля важните точки. Мисля, че в играта и на двамата имаше много спадове и възходи. За мен винаги е специално да играя в Базел, феновете са невероятни. Благодаря им за подкрепата. Димитров? Той е добър, чувствам, че в бъдеще ще ме победи”, коментира Федерер.

"Познавам Григор добре. Виждаме се на турнири и винаги си говорим. Той е много мило момче. Забавно ми е да общуваме. Няколко пъти сме тренирали заедно. И да виждам някакви прилики, но силно се надявам, че хората ще спрат да го наричат "Бейби Фед", защото той трябва да изгради собствена идентичност с играта си.

Със сигурност до някакъв момент е ласкателно да те сравняват с човек като мен, защото съм постигнал много успехи, но след това се опитваш да изградиш собствено име. Той вече го прави. Григор е голям професионалист. Вече спечели първата си титла и кариерата му тръгва във възход".

Швейцарецът има спешна нужда да спечели турнира, за да увеличи шансовете си за място в заключителния за сезона турнир в Лондон. В спор за място на финал в Базел Федерер ще срещне Вашек Поспишил.

Другият полуфинал е между Едуард Роже-Васлен и миналогодишния шампион Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини