Григор Димитров вече не е само момчето на Маша



26-10-2013 11:20

Цяло лято Григор Димитров трябваше да обяснява наляво и надясно какво е да си гадже на най-богатата и секси тенисистка в света Мария Шарапова. Тръгна от „не е лесно да имаш до себе си момиче като Мария”, мина през „връзката ни се развива прекрасно”, та до „подкрепата и съветите на моята приятелка ми дадоха крила за победата над Джокович”. Откакто настоятелни папараци ги изловиха на среднощна разходка в Мадрид през май, двамата непрекъснато фокусират светлините на прожекторите върху себе си.

И няма как да е иначе, когато си млад, красив, в разцвета на силите си и на всичко отгоре печелиш турнири от най-висок ранг. Именно с последното обаче Гришо успя да излезе от сянката на Маша и вече да не е просто „нейното момче”.

Какичката в двойката (Шарапова е с 4 г. по-голяма от Григор) действително диктуваше правилата в отношенията им. От нейния профил в социалните мрежи или от рядко даваните откровени интервюта разбирахме, че Гришо „я поддържа млада”, че „влага страст в това, което прави”, че се „интересува от новото и от света”, че й „прави много хубави подаръци”, че най-харесва изгледа от нейния дом в Маями...

Именно Маша трябваше да опровергава слуховете, че са се сгодили, да разяснява на света, че не е бременна, а е контузена и затова не играе от 4 месеца. През това време Гришо просто търпеше. Изтърпя всички приказки по свой адрес - че любовта ще погуби кариерата му, че трябва да зареже Шарапова, ако иска да продължи с победите на корта. Дори се наслуша на съвети, че е по-добре да си вземе нашенка.

На 20 октомври обаче Григор доказа, че всичко това не го касае. Пред погледа на кралските особи на Швеция 22-годишният хасковлия направи нещо, което никой българин преди него дори не смееше и да мечтае - вдигна трофей от турнир на АТП.

Швеция се оказва доста щастлива страна за българина. От началото на 2013-а той започна да тренира в местната академия Good to Great при бившите им знаменитости Микаел Тилстрьом, Магнус Норман и Никлас Култи. След усилената работа с тях и на крилете на любовта си с Маша, за по-малко от година Гришо дръпна с над 50 места в световната ранглиста - от №76 до рекордното в момента 22-ро.

Шведка е и мениджърката му Нина Венерстрьом. Мнозина твърдят, че точно в Стокхолм е започнал и любовният му романс с Маша. Руската звезда му вдъхна увереност и непосредствено преди старта на турнира, завършил с негов труимф. „Уау, какъв момент!”, възкликна тя в мрежата и предизвика лавина от въпроси относно любимия си.

И понеже младият Димитров постоянно доказва, че не се страхува от предизвикателствата още преди месец той напусна шведската академия, за да е по-близо до Маша в гореща Калифорния, и си избра за треньор австралиец (бел. ред. - Роджър Рашид), под чието ръководство всъщност дойде и успехът му.

Освен с Мариите (Мария е и майка му – б.а.) на Григор му върви и с тройките. В началото на годината той игра на първия си финал от АТП в Бризбейн с тогавашния №3 в света  Анди Мъри. Тогава загуби, но сега в Стокхолм не се даде на испанеца Давид Ферер, който и в момента е трета ракета на планетата.

На трето място при жените е самата Шарапова. Именно шведската тройка треньори му помогна да извърви пътя от голям талант до новата звезда в тениса. Сега на Гришо му остана и той да стигне до №3 в света.

Автор: Снежана Данаилова, материалът е публикуван във в. Монитор

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини