Гришо се докосна до кумира си, но преклони глава (видео)



25-10-2013 22:29 | Николай Драганов

Григор Димитров изпълни още една своя мечта, излизайки на корта срещу своя детски идол Роджър Федерер, но класата на 17-кратния шампион си каза думата и Гришо допусна поражение след 3:6, 6:7(2).

 

Така съдбата реши да остави на Гришо преследването на друга мечта, а именно победа над Маестрото за по-късен етап от неговото развитие. Димитров записа две победи на турнира от сериите ATP 500 в родния град на Федерер Базел, като по този начин защити точките си от миналата година.

 

Федерер обаче се класира за полуфиналите, след като изигра един от най-силните си мачове от доста време насам за радост на местните фенове. Големият швейцарец на два пъти в мача спечели подаванията си от 0:40, а Гришо изпусна 9 от 10 възможности за пробив.

 

Григор започна мача отлично и още в първия гейм на Федерер стигна до 0:40, а после пропусна и още две точки за пробив. За съжаление при 3:3 гейма процентът на първи сервис на българинът се срина надолу, което доведе до три поредни гейма в полза на швейцареца и преднина от 1 сет.

 

Все пак българинът може да бъде горд с представянето си както срещу своя идол, така и изобщо в последния месец - днес Димитров преследваше осма поредна победа, като определено и умората натрупана в младия ни шампион си каза дума в последната фаза на мача.

 

Гришо имаше своите шансове да се добере поне до сет, тъй като сервираше за втората част при 5:4, а малко преди това имаше и три шанса за пробив. Федерер обаче отново се измъкна, като на практика в пет разигравания не остави никакви шансове на съперника си, а после не без помощта и на публиката взе и подаването на Димитров за 5:5. Стигна се до тайбрек, където Роджър бе далеч по-прецизен, не допусна никакви грешки и заслужено затвори мача със 7:2 точки.

 

За Димитров остава удоволствието от първия му сблъсък с Роджър Федерер, а вероятно още в следващите часове нашето момче ще насочи към Париж, където през следващата седмица ще играе на последния за годината "Мастърс" 1000 турнир. Първият му съперник е Микаел Льодра, а при победа го очаква Фабио Фонини.

 

ГРИГOР ДИМИТРOВ - РOДЖЪР ФЕДЕРЕР - 3:6, 6:7 - (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини